VIDEO: Dinamo urcă pe podium în Superligă, după o victorie cu una dintre nou-promovatele din acest sezon. Portarul ”câinilor roșii” a fost îngerul formației din Capitală

Dinamo București a obținut un succes în etapa a noua din Superligă, după un 1-0 în fața uneia dintre nou-promovatele din acest sezon, Unirea Slobozia. ”Câinii roșii” au fost salvați pe plan ofensiv de Cătălin Cîrjan care a marcat golul decisiv al acestei întâlniri din Capitală, dar și de Adnan Golubovic, pe plan defensiv, care, de-a lungul partidei, a avut niște intervenții grozave.

Prima mare ocazie a înfruntării de pe arena ”Arcul de Triumf”, din București, le-a aparținut fotbaliștilor antrenați de tehnicianul croat, Zeljko Kopic. Cristian Costin a combinat în partea dreaptă cu un coechipier și a centrat spre Eddy Gnahore care a încercat să reia spectaculos spre buturile adverse. Tentativa mijlocașului francez de a finaliza cu călcâiul a eșuat, iar balonul a ajuns la Ahmed Bani. Extrema stângă a dinamoviștilor a preluat și a reluat din voleu, dar mingea a fost reținută fără probleme de goalkeeper-ul advers.

În minutul 27, cei de la Unirea Slobozia au fost la un pas de a deschide scorul, deoarece au ratat două ocazii uriașe. Mai întâi, șutul lui Perianu, de la distanță, a fost respins în față de Adnan Golubovic, iar același portar al ”alb-roșilor” a avut un reflex incredibil și la execuția lui Aganovic. Acesta nu a putut înscrie din câțiva metri, fiind blocat la timp de fotbalistul echipei bucureștene.

Cu un sfert de oră înainte de finalul primei părți, o fază creată de unul dintre cei mai noi jucători transferați de clubul din ”Ștefan cel Mare”, Patrick Olsen, a pasat în flancul drept spre Astrit Selmani. Atacantul central din Kosovo a centrat spre Cătălin Cîrjan, aflat singur în mijlocul careului ialomițenilor. Jucătorul crescut la academia celor de la Arsenal a finalizat cu un șut din viteză, din prima, la colțul lung, nelăsându-i vreo șansă lui Denis Rusu, aflat în buturile Unirii Slobozia. 1-0 pentru Dinamo în partida de pe teren propriu.

Cu cinci minute rămase până la fluierul de final al reprizei întâi. oaspeții au trecut pe lângă egalare. Cristian Bărbuț a intrat în careul advers, după o serie de driblinguri reușite și s-a hotărât să centreze puternic în gura porții, acolo de unde lui Aganovic i-a lipsit foarte puțin pentru a încheia acțiunea cu gol. Pe contraatac, Cătălin Cîrjan a depășit cu ușurință doi adversari și a pasat în partea dreaptă spre Patrick Olsen. Mingea a ajuns la Milanov, care, din apropierea buturilor oponente a trimis o lovitură de cap, dar balonul a izbit bara.

A doua parte a fost deschisă de o șansă irosită de Unirea Slobozia, atunci când fundașul stânga, Șerbănică, a pasat filtrat pentru Gele. Atacantul de careu al ialomițenilor s-a conectat cu balonul, dar nu l-a putut împinge în plasa porții apărate de Adnan Golubovic, astfel că tabela a rămas nemișcată. Dinamoviștii au replicat imediat, iar după ce s-a întors cu lejeritate de lângă un fundaș central advers, Astrit Selmani a ales să finalizeze de la peste 20 de metri, doar că Denis Rusu a intervenit prompt și și-a ținut gruparea în joc.

La capătul primei ore scurse din acest meci, Adnan Golubovic s-a remarcat încă o dată atunci când Camara a reluat cu capul din câțiva metri. Execuția acestuia a fost foarte bine plasată, dar croatul s-a opus extraordinar în fața celui intrat pe parcursul duelului. Mai apoi, tot elevii antrenați de Adrian Mihalcea au forțat egalarea, iar după o combinație pe spațiu îngust, Șerbănică a centrat în careul advers, acolo de unde același Camara s-a aflat la capătul fazei, dar șutul său a trecut cu mult peste bara transversală.

Jucătorii clubului din Capitală au revenit în ofensivă, iar pe final de confruntare, Eddy Gnahore a preluat o minge în gura porții și a încercat să marcheze cu poarta goală, dar, in extremis, un fundaș lateral al oaspeților a scos balonul de pe linia porții. Partida s-a încheiat cu succesul dinamoviștilor, care au obținut alte trei puncte și ocupă ultimul loc al podiumului din campionatul intern, pe când Unirea Slobozia se află pe poziția a noua cu 11 puncte.

În etapa care urmează, ”câinii” vor face deplasarea la Galați pentru a evolua în compania Oțelului antrenat de Dorinel Munteanu, în timp ce ialomițenii revin pe teren propriu pentru a primi vizita celor de Rapid București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.