Inundaţii în 19 localităţi din cauza ploilor abundente!

Foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Ploile abundente au afectat 19 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea. Cel mai afectat este judeţul Galaţi, unde patru persoane și-au pierdut viața.

”În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă, în data de 14.09.2024 ora 13.00, continuă misiunile pentru salvarea persoanelor, limitarea şi înlăturarea efectelor, în judeţele Galaţi, Vaslui şi Bacău. Situaţia cea mai dificilă se înregistrează în judeţul Galaţi, mai exact în 12 localităţi (Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5000 gospodării. Până la momentul raportării, 252 de persoane au fost evacuate, iar, din nefericire, 4 persoane au decedat din cauza manifestării codurilor de vreme rea”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Situația este în continuare critică, din cauza drumurilor inaccesibile, a locuințelor inundate și a persoanelor evacuate.

În judeţele Galaţi şi Vaslui traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naţionale (DN 24D, DN 25 şi DN 26) şi 10 drumuri judeţene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255). În prezent, se intervine cu utilaje pentru eliberarea drumurilor.

Între timp, un elicopter Black Hawk al Inspectoratului General de Aviație a fost direcționat spre județul Galați pentru misiuni de survol, dar și de căutare-salvare.

Amintim că două județe din Moldova sunt în continuare vizate de un cod roșu de inundații. Este vorba de Galați și Vaslui, județe în care în ultimele ore s-au înregistrat cantități de apă de peste 60 l pe metrul pătrat. Pe de altă parte, aproape întreaga jumatăte de nord a țării se află până diseară sub cod galben de precipitații abundente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.