Teatru contemporan și spectacole-manifest, în noua stagiune de la ARCUB!

Foto: ARCUB/ Andrei Gindac

De la texte provocatoare, la piese multipremiate, proiecte cu mesaj social sau dramaturgie contemporană europeană, stagiunea de teatru de la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă în perioada septembrie – decembrie 2024 o nouă serie de spectacole marca ARCUB sau realizate în parteneriat cu Asociația Arte dell’ Anima și Compania de teatru independent RESPIRO Comp.

Stagiunea teatrală de la ARCUB se deschide luni, 16 septembrie, ora 19:00, cu premiera spectacolului „Showcase”, o producție din cadrul proiectului „Let’s Laugh”, inițiat de Asociația Arte dell’Anima. Montarea prezintă iubitorilor de teatru o poveste dramatică în care adevărul și ficțiunea se îmbină, iar succesiunea de monologuri este transpusă, cu ironie, în exerciții de sinceritate și emoție. Coordonat regizoral de Radu Iacoban, cu o distribuție formată din Réka Kovács, Daniel Popa, Daria Pentelie, Tiberiu Hărșan, Cezara Petredeanu și Una Toma, spectacolul promite publicului o experiență teatrală puternică, menită să provoace râsul, dar și reflecția. O a doua reprezentație a aceluiași spectacolul va avea loc în data de 7 octombrie, ora 19:00, la Sala Mare.

Sâmbătă, 21 septembrie, la Sala Mare ARCUB, revine spectacolul „Respiro – Vacanță pe acoperiș”, o producţie a companiei de teatru indepedent RESPIRO Comp, care propune un roller-coaster de emoții și răsturnări neașteptate de situații, o poveste despre autocunoaștere, despre puterea de a merge mai departe și despre speranță. Cu o distribuție formată din Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache și Cătălina Nichitin, montarea cucerește publicul prin alchimia dintre forță și sensibilitate, creând pe scenă o energie captivantă. Inspirat de textul dramatic „Matilda și groparii” al Stelei Giurgeanu şi regizat de Corina Dragomir, spectacolul este o comedie dulce-amară, care aduce emoţie și încurajează la o meditație pe tema violenței în familie.

Duminică, 29 septembrie, de la ora 16:00, actorii Mihai Baranga, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Vlad Lință, Natalia Dragomir, Mona Dobrişan, alături de două artiste ale scenei lirice româneşti – soprana Arlinda Morava şi mezzo-soprana Adriana Alexandru, se întorc pe scena de la ARCUB, cu o nouă reprezentaţie „Cheful suprem”, regizată de Beatrice Rancea. Spectacolul este o comedie efervescentă, cu reverberaţii amare, portretizând satiric o adunătură de parveniți, ce se prezintă a face parte din „lumea bună”.

Programul stagiunii de teatru de la ARCUB este completat de cea mai recentă producție „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, creată de Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai premiați regizori de teatru. Prezentat în premieră pe 19 aprilie 2024 la Sala Mare ARCUB, spectacolul, sub aparența unui thriller, pune în lumină idei și emoții, confruntări și sentimente, pe teme actuale legate de rasă, religie, bogăție și putere. Cu o distribuţie foarte apreciată, formată din binecunoscutul actor Șerban Pavlu și tânărul Vlad Lință, spectacolul vorbește despre corectitudinea politică, despre moralitate și vină.

Biletele au fost puse în vânzare, la prețuri variabile, în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe entertix.ro și de la Casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90, în capătul pasajului, spre Str. Gabroveni).

LUNI, 16 SEPTEMBRIE ȘI 7 OCTOMBRIE | ORA 19:00 | SALA MARE – ARCUB
SHOWCASE – creație colectivă
Cu: Réka Kovács, Daniel Popa, Daria Pentelie, Tiberiu Hărșan, Cezara Petredeanu, Una Toma
Text și Regie: Radu Iacoban
Asistent Regie: Mihai Băltescu
Compozitor: Aida Šošić
Scenograf: Tudor Prodan
Coregraf: Ruxandra Bobleagă
Light Design: Nichita Teodorescu
Sound Design: Alexandru Bibere
Durata spectacolului: 1 oră și 30 minute (fără pauză)

SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE | ORA 19:00 | SALA MARE – ARCUB
RESPIRO – Vacanță pe acoperiș, adaptare după „Matilda și groparii” de Stela Giurgeanu
Cu: Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache, Cătălina Nichitin
Regia: Corina Dragomir
Scenografia: Ileana Zirra
Durata spectacolului: 1 oră și 50 minute (fără pauză)

DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE | ORA 16:00 | SALA MARE – ARCUB
CHEFUL SUPREM de Tudor Mușatescu
Cu: Arlinda Morava, Mihai Baranga, Cristi Toma, Luminița Erga, Silviu Biriș, Adriana Alexandru, Vlad Lință, Natalia Dragomir, Mona Dobrișan. În rolul cățelului Pufi: Don Vito.
Regie, light design și mișcare scenică: Beatrice Rancea
Scenografie: Maria Miu
Asistent regie: Dan Popa
Durata spectacolului: 1 oră și 20 minute (fără pauză)

DUMINICĂ, 6 OCTOMBRIE | ORA 19:00 | SALA MARE – ARCUB
BAZINUL DE NORD de Rajiv Joseph
Cu: Șerban Pavlu, Vlad Lință
Regie și light design: Alexandru Mâzgăreanu
Traducerea: Elena Morar
Scenografie: Alexandra Boerescu
Muzică originală: Alexandru Suciu
Durata spectacolului: 1 oră și 40 minute (fără pauză)
Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.