VIDEO: Revenire de senzație pentru campioana României la Cluj – Louis Munteanu punctează de două ori, dar a fost insuficient pentru a obține cele trei puncte

CFR Cluj și FCSB au remizat în etapa cu numărul nouă a Superligii României, scor 2-2, după ce ardelenii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Louis Munteanu. Fiecare formație a terminat cu un punct această confruntare, după ce Alexandru Băluță și Joyskim Dawa au înscris și au egalat situația la general. Prima mare ocazie a partidei le-a aparținut ”roș-albaștrilor”, la jumătatea primei reprize, atunci când Florin Tănase a ratat de la marginea careului.

După o pasă foarte bună trimisă de Darius Olaru în spațiu liber, fostul atacant din Arabia Saudită a preluat balonul și a trimis spre poarta adversă, dar execuția sa a trecut peste bara transversală, iar tabela a rămas nemișcată. La faza imediat următoare, Ciprian Deac a centrat periculos în careul oaspeților, iar, de acolo, Kamara a reluat cu o lovitură de cap spre buturile FCSB-ului. Ștefan Târnovanu a plonjat și a prins mingea fără mari probleme la replica echipei antrenate de Dan Petrescu.

Cu 10 minute înainte de fluierul de final al primei părți a confruntării din Cluj, Simao Rocho a intrat în careul advers și a centrat periculos spre Louis Munteanu. Cel care a fost curtat insistent de patronul campioanei României a marcat printr-un procedeu spectaculos de lângă cei doi fundași centrali ai bucureștenilor și a deschis scorul. 1-0 arăta tabela din Ardeal la momentul finalizării fostului atacant al celor de la Fiorentina.

La două minute trecute din repriza secundă, Louis Munteanu a fost din nou în centrul unei faze bine gândite de fotbaliștii ardelenilor. Acesta a fost găsit liber în centrul careului de un coechipier și a apelat la o foarfecă pentru a marca, dar intenția sa a fost blocată fără dificultăți de goalkeeper-ul român de la FCSB.

Același atacant de la CFR Cluj s-a aflat la capătul unei centrări excelente venite din partea lui Simao Rocha. Fundașul lateral din Portugalia l-a observat nemarcat pe omul crescut în academia lui Gheorghe Hagi și l-a jucat, iar Louis Munteanu a marcat din apropierea porții. 2-0 pentru fosta campioană a României după nici o oră de joc. Trei minute mai târziu, cel care bifase o dublă a pasat pentru Kamara care nu s-a sincronizat la finalizare și a ratat execuția din câțiva metri.

Peste aproximativ șapte minute, Florin Tănase a fost pus în valoare de o pasă venită de la Darius Olaru, iar vârful ”fals” al formației pregătite de Elias Charalambous a pasat filtrat pentru Alexandru Băluță, care a profitat de o eroare a unui apărător al gazdelor. Fostul jucător al celor de la Universitatea Craiova a intrat în posesia balonului și a șutat precis pe jos pentru a reduce din diferență. Mihai Popa nu a putut interveni la această execuție, deoarece șutul a fost prea bine plasat.

Un minut mai târziu, Alexandru Băluță a ales să tragă de la mare distanță, dar portarul celor de la CFR Cluj a respins în doi timpi tentativa extremei dreapta de la FCSB. Cu un sfert de oră rămas până la epuizarea timpului regulamentar, după o fază încâlcită, Octavian Popescu a ales să șuteze cu efect la colțul lung, dar goalkeeper-ul advers a fost pe fază și s-a opus golului. Același Octavian Popescu, revenit după o accidentare de durată, a tras spre buturile clujene cu patru minute rămase până la sfârșitul primelor 90 de minute, dar Mihai Popa nu a putut prinde balonul.

Acesta a respins în picioarele fundașului central camerunez, Joyskim Dawa, care a marcat din apropiere fără probleme. FCSB reușea să egaleze situația la general, iar revenirea devenise ”misiune îndeplinită” pentru elevii tehnicianului cipriot. După acest rezultat de egalitate, campioana României se poziționează pe locul 12 în campionatul intern, în timp ce CFR Cluj se află pe treapta a cincea. Punctajul acumulat de gruparea din Capitală este de nouă puncte, pe când cel adunat de ardeleni este de 14 puncte.

În runda următoare, clujenii se vor deplasa la Sibiu, pentru a se duela cu FC Hermannstadt, în timp ce ”roș-albaștrii” au meci cu Petrolul Ploiești, pe teren propriu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.