WTA Țiriac Foundation Trophy, ziua a șaptea: victorie românească la turneul din Capitală, acolo unde Miriam Bulgaru câștigă trofeul sub privirile unor legende ale sportului din țara noastră. Duel echilibrat, ajuns într-un set trei

Sursă foto: Facebook - WTA Țiriac Foundation Trophy

WTA Țiriac Foundation Trophy a ajuns la sfârșitul celei de-a treia ediții, iar noua campioană de pe tabloul de simplu este jucătoarea româncă, Miriam Bulgaru. Sportiva din țara noastră a atins cea mai importantă performanță din cariera sa, după cucerirea titlului din cadrul întrecerii de pe zgura bucureșteană, la capătul unei finale disputate contra jucătoarei din Liechtenstein, Kathinka Von Deichmann.

Aflată în mare formă după o săptămână grozavă bifată la turneul patronat de fostul tenismen român, Ion Țiriac, Miriam Bulgaru dădea piept pentru prima oară în cariera sa, în circuitul feminin profesionist cu reprezentativa statului Liechtenstein. Jucătoarea din țara noastră venea după o semifinală reușită în fața georgiencei Ekaterine Gorgodze, acolo unde a luptat timp de trei seturi pentru a atinge ultimul act al competiției, în vreme ce Kathinka Von Deichamnn trecuse în ”careul de ași” de românca, Patricia Maria Țig.

Energie și prospețime, în teorie, în doză mai mare, ar fi trebuit să aibă oponenta jucătoarei din România, dar situația nu a stat deloc în acest fel în actul inaugural. Primul set al marii finale de la competiția ce s-a desfășurat în complexul de la ”Centrul Național de Tenis” a fost dirijat, în totalitate, de Miriam Bulgaru, deoarece jucătoarea clasată pe locul 202 în clasamentul general feminin a menținut un ritm alert pe linia de fund.

Atacurile inițiate de aceasta au fost extrem de precise, iar sportiva din Liechtenstein a avut mari probleme în a se apăra. Kathinka Von Deichmann nu a fost lăsată de adversara sa să își impună strategia de joc, iar toate slice-urile ofensive încercate de oponenta lui Miriam Bulgaru au fost anulate de loviturile puternice ale româncei. Cu 3-0, 4-1 și 5-2 a condus reprezentanta țării noastre în decursul acestei manșe, iar datorită unui joc la fileu, exprimat prin scurte, de o manieră excelentă, în ultimul game, a izbutit să treacă în avantaj la general cu scorul de 6-3.

Actul secund al întâlnirii de pe terenul central, la care au asistat mari nume ale sportului românesc, aflate încă în activitate, precum Simona Halep, Horia Tecău ori Sorana Cîrstea, sau retrase din activitate, cum ar fi Nadia Comăneci sau Ion Țiriac, a fost unul mult mai complicat pentru jucătoarea de tenis din România. Miriam Bulgaru a suferit o problemă medicală în jurul coapsei drepte, moment în care a fost scoasă din afara terenului de fizioterapeutul său pentru a primi tratamentul potrivit.

Evenimentul s-a petrecut, totuși, la scorul de 4-1 în favoarea Kathinkăi Von Deichamnn, care revenise de la un serviciu cedat româncei și câștigase trei game-uri unul după celălalt. După o pauză destul de consistentă luată de Miriam Bulgaru, din cauza durerilor, aceasta a revenit pe zgură și a servit pentru a micșora deficitul față de adversara sa. Totuși, această bornă nu a putut fi atinsă, ca urmare a unor retururi lungi și agresive venite din partea reprezentantei statului Liechtenstein.

Kathinka Von Deichmann, numărul 199 în ierarhia mondială, a dus rapid scorul la 5-1, iar, mai apoi, pe propriul serviciu, a închis socoteala setului cu numărul doi, profitând și de perioada slabă în care se afla sportiva româncă. Miriam Bulgaru a terminat actul al doilea cu multe greșeli neforțate, nereușind să mai intre în teren prin forță și precizie în lovituri, așa cum se întâmplase în setul de debut al finalei.

În al treilea act al partidei din ultimul act al turneului bucureștean, contextul a fost cu totul și cu totul diferit. Încurajată din tribune de un număr mare de spectatori veniți să asiste la acest duel de tenis, Miriam Bulgaru a fost prima care s-a desprins, dar, imediat după aceea, a pierdut pe propriul serviciu, la rândul ei. Setul decisiv a fost unul extrem de echilibrat, deoarece ambele jucătoare au practicat un tenis precaut, lipsit de prea multe riscuri.

Niciun break nu s-a mai bifat până la ultimul game de pe serviciul adversarei jucătoarei de tenis din țara noastră. La scorul de 5-4 în favoarea celei care era ”împinsă de la spate” de toată lumea prezentă la meci, Kathinka Von Deichmann a simțit presiunea mare pusă pe umerii săi și nu a mai putut să își dozeze loviturile. Miriam Bulgaru s-a apărat excelent la toate atacurile puse în teren de adversara sa, așteptând eroarea acesteia. Până la urmă, la prima minge de meci obținută, românca a avut puțin noroc, datorită benzii fileului, iar titlul i-a revenit.

Campioană la ediția cu numărul trei a WTA Țiriac Foundation Trophy a devenit Miriam Bulgaru, cea care a trecut de adversara sa din finală în puțin peste două ore de joc. Sportiva din țara noastră a obținut un cec în valoare de 115.000 de dolari, dar și alte 160 de puncte WTA în ierarhia generală feminină. Fosta gimnastă din România, poreclită, ”Zeița de la Montreal”, a fost cea care i-a acordat trofeul de la casa de bijuterii ”Malvensky”, lui Miriam Bulgaru, în timp ce premiul de consolare al Kathinkăi Von Deichmann a fost înmânat de dubla campioană de Grand-Slam din România, Simona Halep.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.