WTA Țiriac Foundation Trophy, ziua a șasea: finala competiției din Capitală include o jucătoare din România, în timp ce o altă reprezentantă a țării noastre a fost eliminată clar. Meci ajuns în decisiv în ultimul act de la dublu

Sursă foto: Facebook - WTA Țiriac Foundation Trophy

WTA Țiriac Foundation Trophy își cunoaște finala de pe tabloul de simplu de la ediția din acest an, după ce ambele partide din semifinalele întrecerii bucureștene s-au consumat în minimum de seturi. Miriam Bulgaru s-a calificat în ultimul act al competiției de pe zgura din Capitală, în timp ce Patricia Maria Țig a ratat obținerea ”biletelor” pentru finala de la acest turneu. Duelul din finala de pe tabloul de dublu a fost unul intens, iar câștigătoarele au fost decise după un set trei.

În prima partidă a zilei cu numărul șase de la ”Centrul Național de Tenis”, Miriam Bulgaru a întâlnit-o pe georgianca, Ekaterine Gorgodze. Cu prima șansă la depășirea acestei faze a turneului pleca jucătoarea din România, dacă stăm să privim pozițiile din clasament. Sportiva din țara noastră se află, momentan, pe locul 202 în lume, în timp ce ierarhia mondială o poziționează pe adversara sa pe treapta cu numărul 426.

Setul inaugural al înfruntării a fost unul întrerupt de vremea nefavorabilă, deoarece precipitațiile au fost ridicate în București de-a lungul acestei prime părți a zilei. Totuși, nivelul jocului a fost unul mult mai bun pentru georgiancă care a dominat schimburile de mingi de pe linia de fund și a găsit, mai mereu, soluția corectă în momentele cheie ale punctelor. Aceasta s-a desprins pe final de act, după o serie de break-uri și re-break-uri izbutite de ambele jucătoare.

La scorul de 5-3 în dreptul său, Ekaterine Gorgodze a servit pentru a prelua conducerea, iar această performanță a fost posibilă, reușind să treacă în avantaj, cu speranța că va putea să își ia revanșa față de eșecul din anul 2023, atunci când Miriam Bulgaru o învingea la un turneu pe zgură din Italia. După o nouă întrerupere provocată de ploaia din Capitală, setul al doilea i-a aparținut româncei.

Miriam Bulgaru s-a simțit mult mai bine în teren, iar loviturile sale au arătat o siguranță aparte. Aceasta și-a impus stilul de joc și a plimbat-o pe adversara sa de o parte și de cealaltă a terenului. Românca a revenit de la un deficit de două game-uri, iar, mai apoi, după un break obținut, sportiva din țara noastră a trecut în avantaj. Pe final, chiar dacă Ekaterine Gorgodze a încercat să se mențină în această manșă, evoluția româncei a fost una mult prea calitativă pentru a nu avea set decisiv.

În actul al treilea al înfruntării, situația a fost extrem de echilibrată, deoarece, în debutul său, ambele jucătoare au cedat pe propriul serviciu. Mai apoi, de la scorul de 2-3, Miriam Bulgaru a fost invincibilă și a trecut mai departe în acest turneu, în finală acolo unde s-a calificat după trei seturi intense contra georgiencei, scorul final al ultimului act fiind de 6-2. În partida care va decide câștigătoarea trofeului din acest an de la WTA Țiriac Foundation Trophy, Miriam Bulgaru va da peste Kathinka Von Deichmann.

Originară din Liechtenstein, această jucătoare, aflată pe locul 199 în clasamentul general feminin, nu a avut deloc probleme în fața unei Patricia Maria Țig, extenuată după trei seturi de ”foc” disputate contra unei olandeze, Annouk Koevermans, în sferturile de finală. Fiind și accidentată la glezna piciorului stâng, românca a fost capabilă să se mențină cât de cât în actul inaugural și să își treacă în cont două game-uri.

Totuși, prestația adversarei sale a fost una extraordinară, iar efectul imprimat loviturilor trimise în terenul sportivei din țara noastră, în special, în momentul valorificării backhand-ului, a fost unul de neoprit. Kathinka Von Deichmann a obținut primul act în mai puțin de 45 de minute, iar setul cu numărul doi a fost fără istoric, deoarece sportiva din Liechtenstein s-a impus la zero și a reușit să o scoată din întrecerea bucureșteană pe reprezentanta României aflată pe locul 300 în ierarhia WTA, într-un meci care a avut o durată de o oră și 17 minute de joc.

Pe tabloul de dublu de la competiția din București, finala a fost disputată între cuplul format din Aliona Bolsova, reprezentând Spania, respectiv, Katarzyna Kawa, din Polonia, și perechea compusă din letona Daria Semenistaja și franțuzoaica Carole Monnet. Aflate la prima confruntare directă din circuitul feminin, cele două cupluri de dublu și-au împărțit seturile unu și doi.

Dacă în manșa de debut a ultimului act de pe terenul central, Aliona Bolsova și Katarzyna Kawa au afișat o tactică strălucitoare care s-a dovedit de succes, reușind să treacă în avantaj la general, după scorul de 6-1, actul al doilea a fost diametral opus pentru aceste două sportive. Jucătoarea din Hexagon și cea din Țările Baltice ”s-au trezit” și au fost mult mai curajoase, arătând dorință uriașă de a dicta punctele.

Cele două au fost reactive și au controlat desfășurarea jocului, iar efortul lor a fost răsplătit cu un maxi tie-break, în care s-a intrat, după stabilirea scorului de 6-2 în favoarea lui Carole Monnet și Dariei Semenistaja în această parte a meciului. În prelungirile finalei de pe tabloul de dublu, într-o formă mai bună au fost franțuzoaica și letona, care, după o perioadă de echilibru total, au reușit să rupă ritmul.

În acest moment al duelului, scorul final a fost de 10-7 pentru cele care erau cotate cu a doua șansă înainte de disputarea finalei de pe zgura bucureșteană. Astfel, competiția de la WTA Țiriac Foundation Trophy, pe parte de dublu, a fost câștigată de Carole Monnet și Daria Semenistaja, ce au primit trofeele de la Malvina Cervenschi, celebritatea care oferă aceste distincții prin casa de bijuterii pe care o deține.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.