„Anul Nou care n-a fost”, filmul românesc întors în țară cu patru premii internaționale ajunge în cinematografele din țară!

„Anul Nou care n-a fost” s-a întors în țară cu patru premii internaționale câștigate, o performanță cu care ne putem mândrii. Astăzi am vorbit despre marele câștigător al secțiunii Orizzonti la Festivalul Internațional de Film de la Veneția! Filmul va rula din 24 septembrie în cinematografele din România și Republica Moldova. Victoria Răileanu (Lili, cea care deschide povestea filmului) și Ada Galeș (Camelia, directoarea fabricii) au venit în matinalul BucureștiFM.

Este un film mozaic, sunt întrepătrunse mai multe povești. Ada Galeș ne povestește: „Toate s-au întâmplat într-o singură zi, cea în care a izbucnit Revoluția în București. Este vorba despre poveștile acestor oameni simpli și cum îi afectează ziua aceasta. Mi se pare foarte interesant că așa poți apropia, mai ales generațiile foarte tinere, cu un soi de blândețe și foarte mult umor de ce s-a întâmplat în ziua aia.”

„Am avut norocul să filmez cu Emilia Dobrin și Adrian Văncică care au niște scene savuroase pe care vă las să le descoperiți la cinema, să aflați de ce-i cere Emilia personajului lui Adrian niște lucruri, cum i le cere și absurdul situației care are foarte mult umor și foarte multă tristețe în același timp.”

Victoria Răileanu completează invitația la film: „Mie umorul mi se pare cel mai interesant la filmul în care jucăm și cel mai mișto de văzut. Este  ceva nou, având în vedere că subiectul a tot fost tratat în România, bineînțeles, fiind o perioadă atât de importantă. Doza de umor cu care este tratată situație în parte este ceva nou și fresh.”

Victoria o joacă pe Lili, un rol foarte mic în film, dar foarte important. „Ea pornește o întreagă poveste. În singura mea zi de filmare care a fost foarte, foarte drăguță, împreună cu mai mult de 10 oameni de la figurație, în spatele meu a fost ceva foarte amuzant pentru că eu mă grăbeam foarte tare să ajung în altă parte, iar graba aceasta a fost foarte, foarte bună pentru film, pentru ceea ce trebuie să transmit.”

„A trebuit să recit Plugușorul Patriotic. Este foarte greu de învățat. Nu aș fi crezut vreodată că îmi va fi atât de greu. Este într-adevăr un limbaj pe care nu-l mai folosim, este un tip de poezie pe care n-o mai citim în mod normal. Fiind actriță se întâmplă să îți intre uneori imediat textul în minte, dar acesta mi-a fost împotriva firii.”

Ada Galeș joacă rolul unei directoare de la o fabrică, pe nume Camelia Dincă. Spre deosebire de Lili, personajul ei este obișnuit în regim și se bucură de câteva privilegii, soțul ei fiind securist.

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe despre filmul premiat pe care trebuie să îl vezi pe marile ecrane!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.