Câinii utilitari din Bucureşti s-au antrenat cu pompierii pentru a salva persoane rătăcite în pădure

Salvatorii patrupezi de la organizaţia Câini de Salvare Bucureşti, veniţi în weekend în Râmnicu Vâlcea, au participat la un amplu exerciţiu de antrenament cu forţele de intervenţie locale în cazul rătăcirii unor turişti prin pădure, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Energia Inteligentă, organizatoare alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a evenimentelor de la Vâlcea dedicate Zilei Pompierilor din România.

Scenariul exerciţiului, ce s-a deşfăşurat pe Dealul Capela, a presupus rătăcirea într-o zonă împădurită a cinci persoane din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ploaie şi ceaţă), la căutarea şi salvarea presupuselor victime participând echipe mixte formate din salvatori de la ISU şi voluntari om-câine de la organizaţia nonguvernamentală din Bucureşti.

Însoţi de cei care îi antrenează, câinii de salvare din Bucureşti au făcut spectacol şi în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, unde, pe tot parcursul weekendului, au avut loc mai multe demonstraţii de dresaj canin spre încântarea copiilor veniţi în număr mare să îi vadă cum se pregătesc pentru misiunile lor de salvare. Între salvatorii patrupezi prezenţi au fost chiar şi doi câini care au participat anul trecut la operaţiunile de căutare-salvare a victimelor cutremurului din Turcia.

Evenimentele dedicate Zilei Pompierilor din România de la Râmnicu Vâlcea s-au desfăşurat între 13 şi 15 septembrie, ca parte a acţiunii „Zilele prevenirii dezastrelor”, pe care Asociaţia Energia Inteligentă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Câini de Salvare Bucureşti, Academia Titi Aur şi Muzeul Gazelor Naturale o desfăşoară anul acesta în România. Pe lângă Râmnicu Vâlcea, acţiunea a mai fost prezentată până acum la Craiova şi la Târgu Jiu, alături de voluntarii de la Câini de Salvare Bucureşti, fiind prezenţi şi piloţi de raliu de la Asociaţia Titi Aur, care promovează comportamentul responsabil în trafic şi purtarea centurii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.