Rafila: Ceea ce s-a întâmplat la Pantelimon sau în alte spitale ţine foarte mult de comunicarea cu pacientul

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la Spitalul „Sfântul Pantelimon” sau în alte spitale din România ţine foarte mult de partea de comunicare cu pacientul, care ar trebui să ştie, dincolo de diagnosticul precis pe care îl primeşte, şi „ceea ce urmează să i se întâmple”.

Ministrul Sănătăţii participă la evenimentul organizat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei Pacienţilor.

Potrivit ministrului, o altă problemă este şi cea a suprasolicitării personalului medical, care uneori este insuficient.

Rafila a spus în acest context că Ministerul Sănătăţii lucrează la noi standarde de angajare în diversele categorii de secţii medicale şi de spitale.

În opinia sa, siguranţa pacientului reprezintă „un fenomen complex”.

„Noi, ca Minister al Sănătăţii, avem cel puţin două componente de care suntem responsabili şi pe care ne străduim şi cred că putem să dovedim acest lucru că ne facem treaba, mă refer aici la investiţiile în sistemul de sănătate, de exemplu în ceea ce priveşte controlul infecţiilor asociate asistenţei medicale derulăm în acest moment 120 de proiecte în spitale din România pentru controlul infecţiilor. Este vorba despre o activitate care dublează sau consolidează investiţiile în infrastructura nouă din sănătate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.