VIDEO: Sărbătorește Zilele Bucureștiului pe 21 și 22 septembrie în Piața Constituției!

Bucureștiul împlinește 565 de ani de la prima atestare documentară! Un asemenea moment nu putea fi celebrat decât cu un super eveniment cu intrare liberă pe 21 și 22 septembrie, în Piața Constituției. Trebuie să descoperi și tu cât de spectaculos este tot ceea ce îți este pregătit cu ocazia Zilelor Bucureștiului. Cerasela Călin și Radu Nechit din partea CREART care a dat naștere acestui eveniment au venit în matinal.

Invitații din matinal abia așteaptă evenimentul ce are loc la sfârșitul acestei săptămâni. „Aș putea spune că este brandul Capitalei pentru că iMapp este cel mai mare eveniment de videomapping la nivel mondial și cred că nu există un compliment mai mare de atât. Să ținem cont că evenimentul adună aproximativ o jumătate de milion de spectatori în edițiile de până acum.”

„Este un eveniment absolut senzațional, gândiți-vă că artiștii vizuali care prezintă la iMapp au parte de un canvas de aproximativ 23.000m², mai exact fațada Palatului Parlamentului. Este o tehnică absolut senzațională în spatele festivalului iMapp.”

Dacă ești nerăbdător poți vedea un sneak peek chiar acum! „Intrând pe rețelele noastre de socializare iMapp Bucharest avem acolo câte un videoclip al fiecărei echipe. Sunt niște lucrări de referință, trebuie să recunoaștem că este cu totul diferit ceea ce vezi pe telefon față de ce poți urmări pe 23.000m².

Tot spectacolul este pregătit cu mare atenție. „Suntem o echipă super faină, ne ajutăm și ne simțim ca o familie imensă. Este într-adevăr greu și provocator pentru că sunt foarte multe departamente. Tot ceea ce vedeți voi este interconectat și transpus într-o proiecție, într-un eveniment, într-o seară. Începem cu cel puțin șase luni de zile înainte să pregătim evenimentul.”

„Doar la partea de videoproiectoare lucrează peste 20 de oameni, doi ingineri de server, patru tehnicieni de videoproiecții și ceilalți sunt oamenii care montează și demontează absolut tot. Suntem asigurați, se poate ca alți oameni să tragă din priză, fără să apară probleme. Regia este susținută și poate să funcționeze peste 2 ore, suficient pentru show, iar videoproiectoarele sunt alimentate de două generatoare.”

Surprizele au loc pe tot parcursul evenimentului. „Ne așteptăm la peste 100.000 de spectatori și trebuie să vină pentru că tot ceea ce vedem pe fotografii și pe imagini nu se compară cu trăitul momentului în Piața Constituției. Înainte de concursul iMapp, urcă pe scenă senzația globală Mahmut Orhan, începând cu ora 20:00, iar la final îi va fi dedicată o proiecție, în timp ce mixează.”

„La sfârșitul concursului, Mina Museum, primul muzeu de artă imersivă din România aduce pe fațada Parlamentului expoziția intitulată Cei mai faimoși pictori clasici români, peste 60 de lucrări vor prinde viață într-o experiență imersivă, de-a dreptul unică și spectaculoasă.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe despre weekendul vibrant și plin de experiențe de neuitat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.