Ciolacu susţine găsirea de soluţii pentru blocurile ilegale; Nicuşor Dan pledează pentru oprirea perpetuării fenomenului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în debutul întrevederii cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, că trebuie găsite soluţii pentru blocurile ilegale, având în vedere că în aceste construcţii locuiesc deja oameni.

Edilul general a replicat că este importantă oprirea perpetuării acestui tip de urbanism, deoarece generează o densificare a oraşului şi îngreunează traficul.

În debutul întâlnirii de lucru, desfăşurată la Primăria Capitalei, premierul a declarat că urmează să fie discutată prioritar chestiunea traficului, dar s-a declarat convins că primarul general va aborda şi problema clădirilor ilegale, având în vedere că este ‘subiectul preferat’ al acestuia.

„Aceasta este teza mea şi este împărtăşită de specialişti: principala cauză a traficului din Bucureşti sunt construcţiile ilegale. Şi nu de acum un an, de doi, ci încă din 2004-2005”, a spus Nicuşor Dan.

Premierul a dorit să ştie dacă aceste construcţii ilegale reprezintă o problemă pentru trafic din perspectiva faptului că au adus un număr mai mare de locuitori sau pentru că „ar fi obturat” mai multe artere.

Edilul general a replicat că aceste construcţii au generat o mai mare densitate şi a oferit exemplul Drumul Taberei. A menţionat că în proximitatea acestor construcţii nu au fost edificate şcoli, motiv pentru care părinţii folosesc maşinile pentru a-şi duce copiii la şcoală.

„Nu este un mix între locuire şi birouri, astfel încât să încurajezi oamenii să locuiască lângă birou şi să meargă pe jos”, a mai spus edilul general.

„Sunt de acord cu toate aceste lucruri. Am văzut şi propunerile. Şi ale domnului Ciucu, ale domnului Băluţă. Să se emită autorizaţiile cu obligativitatea de a construi şi o şcoală sau o grădiniţă. Numai că în aceste blocuri pe care dumneavoastră le consideraţi ilegale – şi e dreptul dumneavoastră – locuiesc oameni. Dacă demolăm aceste blocuri…”, a spus Ciolacu.

Nicuşor Dan a replicat că nu e vorba despre demolare, ci de a „nu perpetua” acest fenomen pe mai departe.

„Sunt perfect de acord. Dar şi noi suntem obligaţi să găsim o soluţie. Până la urmă, pentru a găsi o soluţie, trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit”, a precizat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.