DGPMB: 8 persoane, reţinute în dosarul privind furturile de carduri şi telefoane de la străini pentru transferuri de bani

Alte opt persoane au fost reţinute de procurori în dosarul privind săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Potrivit DGPMB, bănuiţii identificau cetăţeni străini în Centrul Vechi, pe care îi duceau în incinta a două societăţi comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane, şi, ulterior, profitând de starea vulnerabilă cauzată de efectul băuturilor, le-ar fi folosit telefoanele mobile sau cardurile bancare pentru a efectua mai multe tranzacţii financiare sau transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicaţii de banking către diferite conturi.

„Cercetările şi investigaţiile desfăşurate au condus către alte nouă persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor. Astfel, la data de 18 septembrie, au fost puse în aplicare zece mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, unul dintre aceştia fiind deja sub măsura arestului la domiciliu în acest dosar”, informează DGPMB.

După audieri, faţă de opt bănuiţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentaţi în faţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu propunere de punere în mişcare a urmăririi penale şi luarea altor măsuri privative de libertate.

La data de 12 iunie au fost puse în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere. În urma audierilor, faţă de şase bănuiţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de cinci dintre aceştia a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de o persoană măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Din cercetări, s-a stabilit că, în unele cazuri, bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora.

Prejudiciul creat a fost estimat la aproximativ 100.000 de euro.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, arată sursa citată.

Pe parcursul activităţilor s-a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, dar şi de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.