Nicuşor Dan: Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia

foto: Mircea Apostolescu

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Există un normativ şi specialiştii care au semnătura când fac o expertiză le încadrează în clase de risc sau de satisfacţie şi există cinci clase – clasa I e cea mai bună, clasa V e cea mai rea, clasa IV se numeşte nesatisfăcător şi noi, în Bucureşti, avem acest planşeu Unirii, care e clasa IV. (…) Avem trei poduri care sunt clasa V, ce sunt mai rău decât asta: pasajul de la Obor, de la Lujerului şi Podul Băneasa. (…) Nu avem (…) niciun fel de expertiză pe pasaj şi ce ni s-a cerut de către Primăria Sectorului 4 – ni s-a cerut acest capac, de la Hanul lui Manuc până la pasaj. Deocamdată avem o expertiză care spune că e clasa IV. (…) Nu avem o expertiză care să spună că e un pericol public, caz în care ar trebui să dăm nişte autorizaţii de pe o zi pe alta. (…) Aşteptăm să vină toată documentaţia, ca să le dăm autorizaţie să facă lucrările”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o emisiune la B1 TV.

El a precizat că pentru a da autorizaţia de construire a emis un certificat de urbanism în care a cerut mai multe avize.

„Legea spune că primarul municipiului dă autorizaţia de construire. Ca să se emită autorizaţia de construire, am emis un certificat de urbanism. În certificatul de urbanism am cerut mai multe avize de la mai multe utilităţi, de exemplu de la Metrorex, pentru că ei sunt lipiţi de metrou şi atunci e evident că trebuie şi specialiştii de la metrou, care ştiu structura de rezistenţă, să se pronunţe pe această chestiune. (…) În momentul în care Primăria Sectorului 4 vine cu toate aceste avize, noi vom da foarte repede autorizaţia pentru intervenţie şi, totodată, autorizaţia de construire va fi însoţită şi de o schemă de circulaţie, care va prevedea pe unde se deviază circulaţia”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, va efectua joi o vizită la Planşeul Unirii. Vor fi prezenţi şi prefectul Capitalei, Mihai Toader, experţi şi profesori ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, proiectanţi şi constructori. A

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.