O delegație condusă de ministrul sănătății, Alexandru Rafila vizitează Spania

Delegația română, condusă de  Dr. Alexandru Rafila, care cuprinde experți din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, se află în vizită de lucru în Spania. În cursul zilei a avut loc întâlnirea cu doamna Monica Garcia, ministrul sănătății din Spania, care a abordat subiecte din Memorandumul de înțelegere dintre cele două țări încheiat în urmă cu 2 ani, mai ales cele legate de transformarea și îmbunătățirea asistenței medicale primare și de colaborarea în domeniul farmaceutic. Accesul la medicamente, problematica medicamentelor critice și implicarea farmaciilor comunitare în activitățile de educație și de prevenție s-au aflat pe agenda discuțiilor.

După-amiază, discuțiile au continuat cu conducerea Agenției Spaniole pentru Medicamente și Produse Sanitare pe teme tehnice, legate de asigurarea pieței interne din țările UE cu medicamente și evitarea crizelor în aprovizionare. Experiența spaniolă în realizarea criteriilor și listelor pentru medicamentele strategice și critice, a sistemului de prețuri și de rambursare vor fi deosebit de utile în adaptarea viitoare a legislației românești din domeniu.

Mâine va avea loc o întâlnire cu reprezentanții ProFarma, o organizație spaniolă importantă, care a determinat schimbări majore în politicile publice de încurajare și de dezvoltare a industriei farmaceutice și a cercetării din domeniu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.