Primarul Sectorului 4: Lucrările la planşeul Unirii trebuie începute, reprezintă un risc major; lipsesc avize de la Municipalitate

Lucrările la planşeul Unirii trebuie începute, pentru că anumite zone s-au degradat foarte mult şi reprezintă un risc major pentru cetăţeni, însă lipsesc câteva avize de la Municipalitate, a atras atenţia, joi, edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

El a subliniat că nu este o problemă privind disconfortul circulaţiei, ci una de viaţă şi de moarte şi a menţionat că autoritatea locală are contractul de execuţie şi banii necesari pentru lucrarea de la planşeul Unirii alocaţi de Guvern.

„Imediat ce vom avea semnătura primarului Capitalei, lucrarea va începe (…), avem toate avizele necesare (…), avem aviz de la Metrorex, Ministerul Transporturilor, avizele care ne lipsesc în momentul acesta sunt de la Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei, Comisia de Circulaţie din Primăria Capitalei, respectiv ALPAB”, a explicat Daniel Băluţă.

În ceea ce priveşte Pasajul Unirii, el a amintit că în 2018 s-a făcut proiectul tehnic pentru consolidarea sa şi a semnalat că este momentul să se intervină, pentru că o eventuală prăbuşire nu poate fi asumată de nimeni.
Băluţă a estimat că aproximativ 100.000 de vehicule tranzitează zilnic zona planşeului şi pasajului Unirii.

Potrivit punctului de vedere al expertului tehnic, care a efectuat o vizită în teren, pe 6 august, la planşeul podului de peste râul Dâmboviţa, pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 4, „unele degradări s-au accentuat, astfel încât este necesară începerea cât mai repede posibil a lucrărilor de reabilitare/consolidare/înlocuire ale podului”.

 

 

sursa foto Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.