Ceremonii de depunere a Jurământului Militar pentru rezerviștii voluntari

Foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania/ facebook

Noua serie de aproximativ 750 de ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați rezerviști voluntari au rostit legământul de credință pentru patrie în cadrul unor ceremonii organizate în zilele de 19 și 20 septembrie, în mai multe garnizoane din țară.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a transmis felicitări noilor camarazi pentru decizia de a intra în rezerva operațională a armatei. „Sunteți exponenții unei forme alternative de asumare a datoriei față de patrie, cea în care îndatoririle militare sunt complementare carierei civile. Dublul statut pe care îl aveți se răsfrânge pozitiv, atât în planul personal al fiecăruia dintre dumneavoastră, cât și la nivelul societății. Lista avantajelor pe care le aduce cu sine statutul de militar rezervist voluntar nu este de neglijat, iar motivația financiară este completată de experiența socio-profesională și de satisfacția de a face mai mult pentru țară și pentru cei din jur”, a afirmat șeful SMAp.

Rezerviștii voluntari sunt încadrați pe funcțiile prevăzute în contracte, la semnarea acestora, și trebuie să se prezinte la unitate doar în perioadele de instruire și de îndeplinire a misiunilor. În aceste perioade, rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției militare pe care o ocupă, la fel ca militarii în activitate care ocupă funcții similare. În restul timpului, când își continuă activitățile obișnuite, ca civili, li se acordă 30 la sută din salariul funcției militare pe care o au ca rezerviști. Primul contract al militarilor rezerviști voluntari se încheie pe o perioadă de 4 ani, iar următoarele pe o perioadă de maximum trei ani.

Informații suplimentare: https://www.recrutaremapn.ro/rezervist.php.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.