VIDEO: Irina Rimes – „Vreau să fac un album rock”

Irina Rimes a fost invitata lui Răzvan Petre în emisiunea De10xRomânia de vineri, 20 septembrie 2024.

Artista a lansat în această toamnă piese noi, pregătește un turneu european, în luna octombrie, și alte surprize pentru fanii ei, concertul din 28 septembrie, care va avea loc la Arenele Romane.

Irina Rimes a vorbit în De10xRomânia despre cel mai nou album „Origini”, ce anume a inspirat-o:

Jumătate din albumul Origini este scris pe versuri din folclor. Cealaltă jumătate este compus. Cumva am împletit lucrurile astea ca să nu mă duc prea departe. Dudadu se întâmplă să fie o piesă originală. A fost compusă 100%. Povestea ei este una foarte interesantă. A fost o zi în care n-aveam niciun nicio inspirație și ne-am și certat pentru că nu eram pe aceeași lungime de undă din punct de vedere creativ și toată lumea s-a împrăștiat în toate părțile. Bubu s-a enervat, s-a dus în altă sesiune. Băieții s-au dus pe nu știu unde. Unul s-a dus să studieze, altul s-a pus să lucreze o producție. Eu m-am dus să mă plimb prin munți și m-am plimbat 2-3 ore și am revenit și am zis: Andrei, hai să încercăm totuși ceva! (…) Am zis că dacă trebuie să facem albumul ăsta, să nu-l facem oricum, mergem într-un camp și îl facem acolo în mijlocul munților, la Râșnov. Așa s-a născut Dudadu. (…) La mine gustul ăsta de a face muzică de inspirație folclorică și electronica a venit după Ielele”.

Irina Rimes este artista care se adaptează timpurilor și genurilor muzicale, iar de-a lungul timpul a compus și a interpretat piese dance, pop, electro-etno, iar pe viitor ar urma un album rock.

Vreau să fac un album rock, peste vreo doi ani. Înainte mă gândeam că ar fi bine să scot un album pe an, dar acum m-am potolit și cred că la doi ani este mai bine. Fanilor mei le place când îi plimb prin diverse genuri muzicale. Eu mă orientez după festivalurile la care noi cântăm. Noi cântăm și la Sopa, unde cântă toți artiștii de mainstream, dar cântăm și la Focuse in the Parc, în Cluj, unde cântă artiști de underground sau la Rock Another World. Înseamnă că proiectul este cu un picior în mainstream și cu un picior în urban. Și cred că asta se întâmplă pentru că eu am piesele pe care le am pe radio – N-avem timp Nu știi tu să fii bărbat sau Ce s-a întâmplat? Mie îmi place să fac asta, nu e un compromis, asta am am făcut dintotdeauna cu Cotoi. În schimb, când urc pe scenă vreau rock”.

În 28 septembrie, Irina Rimes va susține un concert la Arenele Romane, iar la începutul lunii octombrie va pleca într-un turneu European.

Emisiunea De10xRomania este transmisă zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.