50 de ani de la deschiderea Transfăgărășanului!

Sursa foto: Adriana Baciu

Cel mai spectaculos drum din România, DN 7C – Transfăgărăşan, a împlinit 50 de ani de la inaugurarea din 1974.

A fost realizat în mai puțin de cinci ani pe vremea regimului comunist și inaugurat la 20 septembrie 1974, în prezența lui Nicolae Ceaușescu.

Cu acest prilej, CNAIR a anunțat că are în derulare un contract pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea din temelii a Transfăgărășanului.

Compania Naţională de Drumuri vrea să modernizeze şoseaua pentru ca circulaţia să fie posibilă pentru o perioadă mai lungă de timp în fiecare an.

Directorul general al companiei, Cristian Pistol, crede că proiectul de modernizare va deveni un motor important pentru dezvoltarea turismului în zonă, iar amenajarea unor parcări şi construcţia unor zone de popas vor spori atractivitatea şi confortul oferite de Transfăgărăşan.

În fiecare an, circulaţia este oprită pe timp de iarnă, pe sectorul cuprins între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

Transfăgărășan are o lungime de aproximativ 152 km, parte a DN 7C, și legătura între Muntenia și Transilvania.

Începe în apropierea localității Căpățâneni, ultima localitate din județul Argeș, și se termină în apropierea localității Cârtișoara, județul Sibiu.

Transfăgărășan este unul dintre obiectivele cele mai vizitate din țară, dar și o atracție pentru străini, datorită serpentinelor și peisajelor încântatoare, în 2009 a fost catalogat de emisiunea Top Gear ca „cel mai frumos” drum din lume.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.