Brigada Rutieră: Sancţiuni de aproximativ 56.000 de lei, în urma controalelor la taxiuri

Sursa foto: PMB/arhiva

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat, în perioada 20-22 septembrie, 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 56.000 de lei, în urma unei acţiuni în care au verificat autovehiculele care efectuează transport public de persoane în regim de taxi şi transport alternativ prin intermediul platformelor digitale.

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, dintre cele 118 sancţiuni, 48 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 52 de sancţiuni pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, referitoare la circulaţia pe drumurile publice, şi 14 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor OUG 49/2019, privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

De asemenea, au fost reţinute 25 de certificate de înmatriculare (19 taxi, şase transport alternativ) şi patru seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare. În contextul acţiunii, în patru situaţii a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor utilizate în mod ilegal, arată sursa citată.

Acest tip de acţiuni vor fi organizate periodic de Brigada Rutieră în vederea impunerii respectării normelor legale ce reglementează transportul public de persoane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.