Peste 30 de instituţii de învăţământ din 13 ţări îşi vor prezenta oferta la World Education Fair
Participanţii la târg pot discuta cu specialiştii IntegralEdu şi direct cu reprezentanţii taberelor educaţionale şi de tip internship, pentru a alege programul de studiu şi destinaţia potrivită.
Articol de arionmihaela, 24 septembrie 2024, 11:54
Peste 30 de instituţii de învăţământ din 13 ţări îşi vor prezenta, pe 28 septembrie, la Bucureşti, oferta educaţională la ediţia de toamnă a World Education Fair (WEF).
Potrivit unui comunicat, World Education Fair va avea şi două ediţii locale – la Constanţa şi Galaţi, pe 26, respectiv 27 septembrie.
Organizatorii se aşteaptă la o creştere a aplicaţiilor pentru Germania în 2025, unde taxele sunt de până la 1.500 euro pe semestru.
Din acest an, susţin organizatorii evenimentului, managementul ospitalităţii a intrat în top 5 domenii de studiu, indicând un interes crescând pentru domeniul turismului printre elevii români.
Alte domenii populare în rândul tinerilor români includ afacerile internaţionale, studiile europene şi creative media. Totodată, există un interes în creştere pentru domenii precum biologia marină, biochimia, ingineria chimică, producţia sonoră şi artele vizuale (regie, film, teatru).
„Dacă vorbim strict de Olanda, am observat o creştere semnificativă a interesului pentru domenii precum ingineria şi computer science, în special pentru programele legate de inteligenţa artificială. Pentru a înţelege cât de globală a devenit oferta educaţională, avem prezent în premieră la WEF conservatorul de artă ‘Australia Performing Arts’, cu programe de studiu vocaţional, dedicate tinerilor care aspiră la o carieră în actorie, producţie de film, dans sau muzică”, a declarat Alexandra Bădescu, deputy general manager IntegralEdu – organizatoarea târgului educaţional.
O noutate la WEF va fi debutul programului „Pilot Runway” al BAA Training Lituania, un proiect dedicat formării piloţilor în cadrul Avia Solutions Group, cel mai mare furnizor ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, and Insurance) din lume. Programul, desfăşurat pe parcursul a doi ani, este finanţat în proporţie de 90% printr-un împrumut de aproximativ 105.000 euro, studenţii plătind un avans de doar 10.000 euro.
După finalizarea cursurilor, aceştia beneficiază de locuri muncă garantate în pilotaj.
La WEF, tinerii pot descoperi numeroase oportunităţi de burse oferite de universităţile participante, inclusiv burse de merit, burse în funcţie de campus şi domeniul de specializare, reduceri de taxe de şcolarizare de până la 50% şi alte tipuri de ajutor financiar.
Cererea de tabere educaţionale a crescut cu 22% faţă de sezonul precedent, odată cu apariţia unor programe şi destinaţii noi, conform statisticii interne a IntegralEdu.
Printre cele mai căutate domenii în care sunt specializate taberele educaţionale se numără arhitectura, medicina, ingineria, antreprenoriatul, psihologia, business & leadership, law & politics, performing arts, media production, banking, computer science & AI, fashion & design, ospitalitate şi artă culinară.
În ceea ce priveşte destinaţiile taberelor educaţionale, în afară de Europa sau America de nord, elevii pot explora Australia şi ţări din Asia. În funcţie de interese şi obiective, cursanţii pot învăţa pentru o săptămână, două sau mai multe în campusuri universitare din Londra, Oxford, Cambridge, New York, Los Angeles, Toronto dar şi Sydney, Singapore sau Tokyo.
„În cadrul WEF, vizitatorii vor regăsi propuneri pentru noi programe de studiu organizate în toate vacanţele din acest an şcolar. În această perioadă, sunt disponibile preţuri Early Bird la o selecţie de tabere individuale şi reduceri consistente de până la 30% pentru tabere de grup”, susţin organizatorii.
Participanţii la târg pot discuta cu specialiştii IntegralEdu şi direct cu reprezentanţii taberelor educaţionale şi de tip internship, pentru a alege programul de studiu şi destinaţia potrivită.
O altă premieră în această ediţie a WEF este prezenţa la târg a liceului internaţional din Londra, care a lansat în septembrie 2024 un program unic de studiu. Astfel, cursurile de bază, în special ştiinţele exacte, sunt predate prin intermediul inteligenţei artificiale. Materii precum artele vizuale, limbile străine, ştiinţele umaniste şi educaţia fizică vor continua să fie predate de profesorii liceului.