Ascultă Radio București FM Live

Dubla lui Octavian Popescu care a simțit ”gustul” golului după o ”secetă” de 12 luni, suficientă pentru campioana României. Gloria Buzău a condus, dar pleacă învinsă din duelul cu FCSB

FCSB a învins Gloria Buzău în etapa cu numărul 12 din Superligă cu scorul final de 3-2, într-un meci în care campionii României en-titre au fost conduși încă din startul confruntării, dar au bifat o ”remontada” de excepție care putea să fie anulată de adversari pe final de joc. Chiar dacă elevii antrenați de Eugen Neagoe au sperat că vor pleca cu un punct de pe ”Arena Națională”, după reușita din finalul meciului, ”roș-albaștri” au gestionat ultimele minute și au legat trei victorii consecutive în toate competițiile înainte de pauza internațională care va aduce partide din UEFA Nations League.

Dubla lui Octavian Popescu care a simțit ”gustul” golului după o ”secetă” de 12 luni, suficientă pentru campioana României. Gloria Buzău a condus, dar pleacă învinsă din duelul cu FCSB
Foto: Sursă foto: Facebook - Antena Sport

Articol de mariosoare, 6 octombrie 2024, 22:54

FCSB a dat piept cu Gloria Buzău pe ”Arena Națională” în prima partidă care a avut loc după triumful de pe plan european de la Salonic, contra celor de la PAOK. Înainte ca meciul să ia start, nou-promovata ocupa ultima poziție din clasament, la capătul victoriei contracandidatei la postura de ”lanterna roșie” din Superligă, FC Botoșani. De partea cealaltă, ”roș-albaștri” se prezentau la ora confruntării din ipostaza de formație care reușise două succese consecutive, dintre care unul pe plan intern, contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

La capitolul puncte, campioana României avea doar trei avans față de gruparea pregătită de Eugen Neagoe, dar cu precizarea că elevii lui Elias Charalambous se prezentau cu un meci mai puțin decât adversarii săi. Raportul meciurilor directe, șase la număr, mai precis, înclina în favoarea trupei bucureștene care a câștigat patru dintre aceste dueluri directe contra Gloriei Buzău, pe când restul de două meciuri fuseseră încheiate la egalitate. Ultima confruntare directă dintre clubul patronat de Gigi Becali și cel al cărui antrenor secund este fostul fotbalist al celor de la FCSB, Andrei Prepeliță, fusese desfășurată în urmă cu trei ani, atunci când meciul amical disputat între aceste două echipe fusese terminat cu victoria ”roș-albaștrilor” la scor, 5-1.

Meciul din Capitală a debutat cu o fază încântătoare creată de Alexandru Jipa, extrema dreaptă a celor de la Gloria Buzău. După o minge pierdută ușor la construcție de campioana României în exercițiu, o pasă venită din partea lui Alessandro Ciranni l-a găsit liber pe mijlocașul dreapta al ”roș-albaștrilor”. Acesta a preluat impecabil mingea și a intrat în centru, după ce a reușit câteva driblinguri excepționale în fața fotbaliștilor grupării bucureștene. De la aproximativ 20 de metri, Alexandru Jipa a finalizat cu un șut plasat la colțul lung, iar Ștefan Târnovanu a fost simplu spectator la execuția acestuia foarte bine expediată.

La faza imediat următoare, FCSB a atacat în flancul drept, acolo de unde Marius Ștefănescu a centrat în careul Gloriei Buzău, iar Sebastian Colțescu a dictat lovitură de la 11 metri pentru trupa antrenată de Elias Charalambous pentru un potențial henț comis de unul dintre apărătorii oaspeților. Totuși, centralul partidei a fost sfătuit de arbitrii din cabina VAR să revadă faza, iar după ce a analizat mai bine acțiunea, a decis să revină asupra deciziei și să nu acorde penalty în favoarea gazdelor. Tabela a rămas nemodificată, iar avantajul jucătorilor pregătiți de Eugen Neagoe și Andrei Prepeliță se păstra într-o proporție fragilă.

În minutul 15 al înfruntării de pe ”Arena Națională”, un pressing bine gândit al celor de la FCSB a dus la o recuperare în treimea adversă a lui Octavian Popescu care s-a hotărât să continue aproape cu Darius Olaru. Căpitanul ”roș-albaștrilor” i-a întors serviciul ”decarului” campioanei României care a pasat în gura porții pentru Marius Ștefănescu. Fostul component al lotului celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a șutat din prima, dar tentativa sa de a egala situația la general a fost complet ratată, pentru că mingea a trecut la metri buni pe lângă buturile apărate de David Lazar.

Următoarea acțiune care a pus probleme defensivei oaspeților a fost inițiată de unul dintre fundașii centrali ai campioanei României, Vlad Chiricheș. Cunoscut pentru urcările sale frecvente în jumătatea adversă cu mingea la picior, fostul jucător al celor de la Tottenham sau Sassuolo a pasat în partea dreaptă pentru același Marius Ștefănescu. Aflat pentru a doua oară la finalizare, extrema celor de la FCSB a decis să șuteze la colțul lung, dar goalkeeper-ul celor de la Gloria Buzău a prins balonul încă de la prima încercare, astfel că faza s-a terminat fără nimic notabil.

Aproape de intrarea în ultimul sfert de oră al primei părți, David Miculescu a fost aproape de a egala, atunci când a primit o pasă în profunzime de la Darius Olaru. Execuția fostului jucător de la UTA Arad l-a pus în dificultate pe portarul oaspeților, care a oprit balonul, într-un final, dar după ce l-a scăpat din mâini și a dat emoții tuturor coechipierilor săi. În același timp, în minutul 30 al partidei, din motive tactice, Ionuț Panțîru a fost schimbat de antrenorul cipriot cu Risto Radunovic, fără ca fostul elev al celor de la Politehnica Iași să reclame anumite probleme medicale.

Egalarea a venit cu cinci minute înainte de finalul actului întâi, atunci când Octavian Popescu a marcat din lovitură liberă. Faza fixă a venit în urma unui fault comis asupra lui Adrian Șut, iar distanța de la care a înscris ”decarul” echipei conduse de pe banca tehnică de Elias Charalambous a fost de 20 de metri. Extrema stângă a ”roș-albaștrilor” a șutat imparabil, iar mingea care a trecut peste zidul format din jucătorii celor de la Gloria Buzău nu a putut fi respinsă de David Lazar, care s-a văzut învins de o execuție formidabilă. Grație reușitei prin care și-a readus echipa în ”cărțile” victoriei, Octavian Popescu a izbutit să își treacă numele pe lista marcatorilor după o pauză de un an de zile.

În ultimele minute ale primei reprize, o nouă lovitură liberă de care au beneficiat cei de la FCSB de la aceeași distanță, dar din colțul opus al terenului a fost executată de același Octavian Popescu. De această dată, ”decarul” formației bucureștene a pus prea multă forță în șutul său, iar mingea a trecut peste bara transversală a porții apărate de fostul dinamovist. Un corner obținut de campioana României în prelungirile actului întâi a fost direcționat de către Darius Olaru spre bara a doua, acolo de unde Baba Alhassan s-a înălțat cel mai bine și a trimis periculos spre poarta Gloriei Buzău. Totuși, reluarea sa cu capul a trecut pe lângă stâlpul din dreapta buturilor apărate de David Lazar, iar prima repriză s-a sfârșit nedecis, scor 1-1.

La pauza meciului din Capitală, Alexandru Băluță a fost introdus pe teren de antrenorul cipriot, iar cel schimbat a fost David Miculescu care a avut o prestație destul de ștearsă în actul de debut al acestei partide din întrecerea internă. De asemenea, Daniel Bîrligea i-a luat locul lui Malcom Edjouma, iar cei doi nou-intrați la FCSB au contribuit la prima acțiune din această parte a jocului. După un corner executat bine de Darius Olaru, fostul jucător de la CFR Cluj a călcat balonul spre fostul fotbalist al celor de la Universitatea Craiova, dar finalizarea lui Alexandru Băluță a lăsat de dorit, deoarece execuția sa a trecut cu mult peste bara transversală.

La aproximativ 10 minute de la reluare, FCSB a ratat o ocazie monumentală prin Alexandru Băluță. Centrarea lui Risto Radunovic l-a găsit liber în careu pe Marius Ștefănescu care a șutat în blocaj, iar pe respingere a stat jucătorul cu numărul ”25” al ”roș-albaștrilor” care a tras mult prea puternic, iar mingea livrată de acesta nu a prins spațiul porții adverse. În minutul 67 al înfruntării de pe cel mai mare stadion din țară, Valentin Crețu a pasat în flancul drept pentru Alexandru Băluță. Acesta a decis să tragă dintr-un unghi complicat, iar David Lazar s-a chinuit să respingă balonul de sub bara transversală. Însă, imediat după această ocazie trecută în cont de ”roș-albaștri”, Octavian Popescu și-a adjudecat dubla în această partidă.

Apărarea oaspeților nu a fost capabilă să îndepărteze balonul din propriul careu, iar Adrian Șut a așezat mingea pentru un șut expediat de ”decarul” grupării antrenate de Elias Charalambous. Din poziție centrală, mijlocașul stânga al campioanei României a finalizat cu un șut exact trimis pe jos, la colțul lung, iar gazdele au trecut pentru prima dată în avantaj în duelul cu Gloria Buzău din Superligă. Mărirea avantajului ”roș-albaștrilor” a venit cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier al lui Sebastian Colțescu, la o fază în care Alexandru Băluță a profitat de o eroare pe un atac pozițional comisă de oaspeți și a pasat în spațiu liber pentru Daniel Bîrligea.

Vârful trecut și pe la CFR Cluj a atacat poarta adversă și a marcat cu un șut plasat pe lângă goalkeeper-ul celor de la Gloria Buzău pentru a confirma perioada fantastică prin care trece, luând în calcul golul înscris pe terenul celor de la PAOK, dar și reușitele personale din duelul cu RFS. Cu patru minute înainte de final, Gloria Buzău a redus din diferență la capătul unei lovituri de la colțul terenului. Alexandru Jipa a centrat în careul celor de la FCSB, iar cel care a reluat imparabil cu o lovitură de cap pe centrul porții apărate de Ștefan Târnovanu a fost Mike Cestor. Până la finalul confruntării, cei de la Gloria Buzău au împins jocul spre poarta campioanei României, dar fără să își treacă în dreptul său vreo ocazie importantă.

Octavian Popescu a fost singurul care a mai căutat să înscrie, dar șutul său a trecut cu puțin pe lângă poarta adversă. Toate punctele au fost revendicate de echipa antrenată de Elias Charalambous care a urcat în clasamentul actual din Superligă până pe treapta a șaptea cu cele 16 puncte, iar în runda care urmează, Dinamo București, în deplasare, după cum prezintă foaia de joc, va fi următorul advers al ”roș-albaștrilor”. În tabăra formației din Buzău, înfrângerea suferită în Capitală este egală cu ocuparea ultimei poziții din întrecerea internă, iar după pauza internațională provocată de meciurile echipelor naționale, Gloria va da piept cu FC Hermannstadt pe teren propriu.

Etichete:
ISU B-IF a intervenit pentru extragerea unei persoane cazute intr-un canal tehnologic, zona Oraselul Copiilor
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 19:46

ISU B-IF a intervenit pentru extragerea unei persoane cazute intr-un canal tehnologic, zona Oraselul Copiilor

ISU B-IF a intervenit pentru extragerea unei persoane cazute intr-un canal tehnologic, zona Oraselul Copiilor. Primele echipaje ajunse la caz au...

ISU B-IF a intervenit pentru extragerea unei persoane cazute intr-un canal tehnologic, zona Oraselul Copiilor
Victorie la limită pentru CSM București, în Liga Campionilor
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 19:28

Victorie la limită pentru CSM București, în Liga Campionilor

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, fiind cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de Helle Thomsen. În celelalte meciuri din grupă,...

Victorie la limită pentru CSM București, în Liga Campionilor
Incepem saptamana cu cer acoperit
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 16:47

Incepem saptamana cu cer acoperit

La noapte, Cerul va avea înnorãri şi trecãtor vor mai fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã...

Incepem saptamana cu cer acoperit
Team Esbjerg – Rapid Bucureşti, scor 39-32, în grupa B a Ligii Campionilor
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 16:40

Team Esbjerg – Rapid Bucureşti, scor 39-32, în grupa B a Ligii Campionilor

Vicecampioana Rapid Bucureşti, învinsă duminică, în deplasare, de formaţia Team Esbjerg, scor 39-32 (18-15), în al patrulea meci din grupa B a...

Team Esbjerg – Rapid Bucureşti, scor 39-32, în grupa B a Ligii Campionilor
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 16:25

Info ALEGERI PREZIDENTIALE

Termenul pentru depunerea la Biroul Electoral Central a candidaturilor la alegerile prezidențiale s-a incheiat, dar acestea vor deveni definitive...

Info ALEGERI PREZIDENTIALE
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 16:10

Complexul Energetic Rovinari – Oltenia reintră în funcțiune!

  La aproape zece ani de când a intrat în proces de retehnologizare, grupul energetic numărul 5 Rovinari, din cadrul Complexului Energetic...

Complexul Energetic Rovinari – Oltenia reintră în funcțiune!
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 12:17

Acces în Primăria Capitalei, însoțiți de animalul de companie

Orice persoană care intră în Primăria Municipiului București va putea fi însoțită de animalul de companie, cu condiția respectării unor...

Acces în Primăria Capitalei, însoțiți de animalul de companie
Actualitate duminică, 6 octombrie 2024, 11:53

Ultima zi de plimbări cu barca pe lac

Duminică este ultima zi în care vă puteți plimba cu barca/lebăda/hidrobicicleta pe lacul din Parcul Drumul Taberei. Programul se va relua la...

Ultima zi de plimbări cu barca pe lac