Secția de percuție Cantus Mundi organizează o nouă sesiune de audiții la București
Articol de bucurestifm, 29 octombrie 2024, 16:06
Programul Național Cantus Mundi invită copiii și adolescenții de peste 10 ani, din București și împrejurimi, pasionați de percuție, să se înscrie la audițiile pentru Atelierele de Percuție Cantus Mundi, coordonate de Zoli Toth – prof. coordonator și Bogdan Pop – prof. asociat.
Selecția candidaților se va face pe trei niveluri de competență: ÎNCEPĂTOR, INTERMEDIAR, AVANSAT.
Audițiile vor avea loc sâmbătă, 9 noiembrie 2024, la Sala Palatului – sediul Secției de percuție Cantus Mundi, Str. Ion Câmpineanu nr. 28, București.
Informațiile logistice privind orarul audițiilor vor fi transmise în timp util celor înscriși.
Înscrierile pentru audiții se primesc online până pe data de 7 noiembrie 2024, prin completarea formularului online: cantusmundi.com/auditii.
Atelierele de percuție Cantus Mundi se desfășoară la București pe tot parcursul anului și sunt GRATUITE. Acestea se adresează copiilor și adolescenților cu vârste de peste 10 ani, din București și împrejurimi, pasionați de muzică, percuție și artele spectacolului.
Atelierele de percuție pentru copii și adolescenți fac parte dintr-un complex demers educațional și cultural desfășurat permanent de echipa Madrigal – Cantus Mundi, prin care sunt oferite oportunități copiilor și adolescenților să se dezvolte armonios cu ajutorul muzicii. Aceștia beneficiază de acces la educație culturală susținută și participă la concerte și manifestări artistice ample, în cadrul evenimentelor organizate sub egida Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și a Programului Național Cantus Mundi România.
Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în anul 2011 de renumitul dirijor Ion Marin și derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Programul a fost oficializat la nivel guvernamental în anul 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Madrigal, aflată în subordinea Ministerului Culturii.
Cantus Mundi reunește sub umbrela sa 2.039 de coruri în România și diaspora. 72.000 de copii participă alături de dirijorii lor la promovarea cântului coral, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.