SURPRIZĂ > Lucrările de înlocuire a Planșeului Unirii vor fi autorizate de Primăria Capitalei!
Articol de Mircea Apostolescu, 30 octombrie 2024, 14:55
Înlocuirea Planșeului Unirii va fi un proiect în patru faze, dintre care trei ar putea fi, mâine, autorizate de către Primăria Municipiului București.
O singură fază ar mai putea întârzia, din punctul de vedere al autorizării, până la finalizarea proiectului liniei de tramvai care ar urma să traverseze Piața Unirii, a anunțat primarul general al Capitalei Nicușor Dan.
„Am participat la ședința Comisiei de Circulație.
Și, în Comisia de Circulație a venit echipa tehnică a Primăriei Sectorului 4 și cu consultanții lor.
Ne-au prezentat soluțiile pe care le au.
Am agreat, în primul rând, ca ei să vină cu așa-numitul DTAC – este proiectul tehnic ușor simplificat, să fie clar pentru toată lumea pe ce proiect se ia avizul. Au zis că fac asta.
Era un proiect împărțit, și, din nou, vorbim de parc, nu vorbim de pasaj, de parc și străzi, nu vorbim de pasaj, deci doar de planșeu.
Era un proiect împărțit pe patru etape, din care prima în parc, a doua către Hanul lui Manuc, a treia la fântâni și a patra lipită de pasaj.
Și am agreat să le dăm avizul pe fazele unu, trei și patru, cu condiția ca ei să vină cu proiectul tehnic, ca să rămânem clari și cu marcarea, pe planșele de circulație a intrărilor în șantier, o chestie tehnică.
Sperând ca, până în momentul când ei să aibă nevoie de faza a doua, nou să terminăm documentația pentru tramvaiul care va trece prin Piața Unirii și să facem împreună.
Și ne vom reîntâlni, joi, în Comisia de Circulație și, dacă ei vin cu chestiunile astea, Comisia Noastră de Circulație o să dea avizul„, a declarat Nicușor Dan.
Edilul șef spune, însă, că deși avizele ce țin de Primăria Capitalei ar putea fi eliberate foarte rapid, demararea lucrărilor propriu-zise ar depinde de avize importante cum ar fi cele de la Metrorex sau Apele Române, pe care Primăria Sectorului 4 ar mai trebui să le ia.
„Informal, i-am întrebat câte avize aveți și ei ne-au răspuns zece din douăzeci.
Din ce ține de instituția noastră, mai sunt două, dar care sunt relativ minore.
Este unul de la ALPAB – și asta ține de unde să pui băncuțe, sunt chestiuni minore, și mai este unul de la Mediu, care ține de defrișări.
Din momentul în care noi avem documentația lor tehnică, sunt chestiuni foarte simple.
Asta (demararea lucrărilor n.r.) depinde de avizele acelea importante, pe care ei au să le obțină, cele mai importante fiind de la Metrorex și de la Apa Nova și de la Apele Române, pentru că sunt chestiuni de structură„, a declarat Nicușor Dan.