Pe 14 și 15 decembrie se colectează gratuit deșeurile voluminoase din Aviației și Băneasa
Articol de Mircea Apostolescu, 26 noiembrie 2024, 15:44
La mijlocul lunii decembrie, în zilele de 14 și 15, bucureștenii care locuiesc în cartierele Aviației și Băneasa își pot elibera locuințele de obiectele voluminoase de care nu mai au nevoie.
Astfel, Primăria Sectorului 1 organizează în zilele de 14 și 15 decembrie o campanie de strângere gratuită a deșeurilor mari de la cetățeni.
Pentru ca operațiunea să decurgă în cele mai bune condiții, Autoritatea Locală din Banu Manta are câteva recomandări pentru cetățeni.
Pentru a evita supraaglomerarea domeniului public, formarea unor depozite spontane de deșeuri, cetățenii din cele două cartiere sunt rugați să scoată deșeurile voluminoase în fața blocului sau a gospodăriei individuale doar pe 14 sau 15 decembrie.
Depozitarea deșeurilor voluminoase, pe domeniul public trebuie făcută astfel încât acestea să nu blocheze traficul rutier sau pietonal.
Cei interesați trebuie să anunțe operatorul de salubrizare cu privire la locația exactă și tipul deșeului până cel târziu vineri, 13 decembrie 2024, ora 14.00, la numărul de telefon 021/9460 (call center Romprest) sau la adresele de e-mail: secretariatsalubritate@romprest.eu sau office@romprest.eu.
Colectarea va avea loc în zilele de 14 și 15 decembrie, doar în intervalul orar 8.00-13.00.
Primăria Sectorului 1, prin operatorul de salubritate, Romprest, va colecta gratuit următoarele tipuri de deșeuri voluminoase:
- Mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, covoare, carpete, preșuri, canapele, paturi, dulapuri;
- Suporturi prosoape, lustre, tablouri, căzi, vase de toaletă, robinete, cabine de duș (fără sticlă), suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă;
- Birouri, scaune, banchete, saltele, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie;
- Obiecte mari de folosință îndelungată precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși și tocuri de geamuri (fără sticlă);
- Deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (ex.: televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere etc.).