Serviciul de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, delegat Companiei Eco Igienizare pentru o perioadă de 5 ani
Compania va presta aceleaşi tratamente ca în anul 2024, singurele modificări fiind diminuarea numărului de dezinfecţii (de la 12 la 6 treceri, având în vedere că a trecut perioada pandemică).
Articol de arionmihaela, 20 decembrie 2024, 16:25
Gestiunea activităţilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie va fi delegată în continuare Companiei Municipale Eco Igienizare pentru o perioadă de cinci ani, conform unor hotărâri aprobate de Consiliul General al Capitalei.
Costul programului unitar de acţiune pentru anul 2025 este evaluat la 29,2 milioane lei.
Compania va presta aceleaşi tratamente ca în anul 2024, singurele modificări fiind diminuarea numărului de dezinfecţii (de la 12 la 6 treceri, având în vedere că a trecut perioada pandemică). În plus, compania va asigura dezinsecţia împotriva gândacilor la guri de vizitare, cămine şi canale aferente sistemului de transport şi distribuţie a agentului termic, precum şi la nivelul reţelelor tehnico-edilitare de apă/canal.
Directoarea Direcţiei Servicii Publice, Roxana Şunică, a explicat joi, în şedinţa Comisiei pentru utilităţi publice şi salubritate, că în vederea elaborării studiului de oportunitate au fost analizate tarifele practicate de alte 15 unităţi administrativ teritoriale din România. Din acest document a reieşit că CMEIB practică tarife de 2,4 – 13 ori mai mici, comparativ cu cele mai mari patru UAT-uri care au delegat gestiunea către companii private.
Consiliul General a aprobat vineri şi un proiect pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe 658 de străzi, din şapte zone ale Municipiul Bucureşti.
PMB vizează obţinerea banilor necesari prin „Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”, finanţat din Fondul pentru Mediu.
Valoarea totală a investiţiei este de 59.991.885 lei, inclusiv TVA, iar cofinanţarea asigurată de Municipalitate ar urma să reprezinte 147.728 lei.
Directoarea Direcţiei Servicii Publice, Roxana Şunică, a precizat joi, în şedinţa Comisiei pentru utilităţi publice şi salubritate, că în cazul în care proiectul va fi aprobat şi va obţine finanţare AFM, 9.855 de corpuri cu sodiu vor fi înlocuite cu aparate cu tehnologie LED şi sistem de telegestiune. Proiectul vizează zone care au legătură cu investiţiile demarate deja, astfel încât să există o „cursivitate” în procesul de modernizare a sistemului de iluminat public.