DGPMB: Intervenţie a echipelor de asalt pe terasa unui bloc din Capitală- o persoană mânuia o armă cu lunetă
Secţia 3 a fost sesizată despre faptul că pe terasa unui bloc din Sectorul 1 s-ar afla o persoană care ar folosi o armă cu lunetă.

Articol de arionmihaela, 26 martie 2025, 21:28
Mai multe echipe de asalt din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit în Capitală, după ce poliţia a fost sesizată în legătură cu faptul că pe terasa unui bloc din Sectorul 1 o persoană mânuia o armă cu lunetă.
Potrivit unui comunicat al DGPMB, Poliţia Capitalei – Secţia 3 a fost sesizată despre faptul că pe terasa unui bloc din Sectorul 1 s-ar afla o persoană care ar folosi o armă cu lunetă.
„La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii, împreună cu mai multe echipe de asalt din cadrul SAS, care au identificat locaţia exactă, pentru a putea interveni în condiţii de siguranţă. Din primele verificări s-a stabilit faptul că un bărbat, care se afla la ultimul etaj al blocului, pe terasă, mânuia o armă tip lunetă, în prezenţa unui minor. Având în vedere importanţa abordării unei astfel de situaţii, la faţa locului s-au deplasat atât echipaje specializate în alpinism, din cadrul SIAS-IGPR, cât şi echipaje de jandarmi. Astfel, în urma intervenţiei prompte, a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 40 de ani, precum şi nepotul său, în vârstă de 16 ani, fără a fi necesară pătrunderea în forţă”, se precizează în comunicat.
După o primă evaluare, s-a stabilit faptul că arma respectivă este de tip airsoft, cu bile din plastic, „aceştia dorind să aibă o activitate de recreere”, spun poliţiştii.
Atât bărbatul în cauză, cât şi nepotul său au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru verificări suplimentare.
Poliţia Capitalei menţionează că în astfel de situaţii, utilizarea unui asemenea echipament, chiar dacă este vorba de o armă de tip airsoft, poate fi destul de riscantă în anumite contexte, din mai multe motive, respectiv poate exista confuzia cu o armă reală: armele de tip lunetă, chiar şi cele de airsoft, sunt adesea extrem de realiste.
De asemenea, sursa citată subliniază că persoanele care observă o astfel de armă pot crede că este una reală, ceea ce poate conduce la situaţii riscante.
„Într-o situaţie în care se presupune că o persoană are o armă reală, forţele de ordine pot interveni rapid şi cu măsuri severe, pentru a preveni orice potenţial pericol. Acest lucru poate duce la o escaladare a situaţiei, chiar şi atunci când este vorba despre o armă de airsoft. Prin urmare, riscurile pot varia în funcţie de contextul în care se află arma, iar autorităţile trebuie să fie pregătite să intervină rapid, pentru a preveni orice situaţie de risc”, explică DGPMB.
Poliţiştii recomandă utilizarea unor astfel de echipamente în locuri adecvate şi special amenajate, unde nu există riscul de a fi confundate cu arme reale sau de a răni vreo persoană.
sursa foto- fb Politia Romana