În urma reclamațiilor primite de la consumatori, comisarii ANPC au descins la SC Caius Catering SRL, cantina de la Facultatea Arhitectură.
În urma controlului, comisarii au aplicat o amendă de 20000 lei și un Avertisment, pentru încălcarea art.7c1, 7c2, 11(1), 18 și 26(1) din OG 21/92.
Au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman 92 kg de alimente, în valoare de 3619 lei.
Comisarii au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor .
A fost propusă și măsura de închidere a unității pe o durata de cel mult 6 luni, în conformitate cu art. 56(1) lit.a coroborat cu 56(2) lit b și c din OG 21/92.
Deficiențele constatate de către comisarii ANPC au fost:
– materii prime și preparate finite fără elemente de identificare, depozitate necorespunzător, cu data limita de consum depasita;
– utilizarea de agregate frigorifice tip răcitor pentru băuturi utilizate pentru păstrarea produselor alimentare;
– agregate frigorifice neigienizate, cu vopsea exfoliata;
– pereții din blocul alimentar erau neigienizati, cu infiltratii și vopsea exfoliata; paviment neigienizat cu gresie ciobita, cu depuneri de praf și resturi alimentare;
– în zona spălătorului de vase pereții sunt murdari, cu prezenta de mucegai;
– folosirea de recipiente pentru colectarea deșeurilor menajere fără protecție sanitara;
– depozitarea la nivelul pavimentului a veselei murdare, a băuturilor răcoritoare, a legumelor curățate ce urmau a fi utilizate;
– cuvele de la masa calda erau neigienizate, cu depuneri de grasime;
– mobilierul din sala de mese prezenta exfoliere ale melaminei;