Guvernul va asigura finanţare pentru investiţiile importante

Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Guvernul va asigura finanţare pentru investiţiile importante, precum bisericile aflate în construcție. Prim-ministrul a avut în această dimineață o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul viitor.

Totodată, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat un comunicat în care se evidenţă faptul că bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent.

”Proiectul de buget pentru anul viitor prevede o creștere a salariilor acordate personalului clerical și neclerical”, se mai arată în comunicatul Ministerului Finanțelor Publice.

Pe de altă parte, Patriarhul a subliniat că Biserica va sprijini demersurile Guvernului de a îmbunătăţi condiţiile din sistemul educațional și cel de sănătate.

Precizările vin după informatiile apărute în presă, conform cărora Guvernul nu a prevăzut în buget nicio sumă pentru anul viitor la capitolul cheltuieli pentru construcţia, renovarea şi conservarea lăcaşurilor de cult.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.