Ciorăpeii de Crăciun, în categoria must-have
Articol de , 22 decembrie 2015, 08:30 / actualizat: 22 decembrie 2015, 10:00
Neobişnuiţi la noi înainte de 1989, zăriţi prin filmele americane ce ajungeau în România pe casete video, ciorăpeii de Crăciun au ajuns astăzi un „must-have”.
De la Sfântul Nicolae până la Crăciun, ne place să dăruim şi să primim cadouri în aceste „şosete” pe care, cele mai pricepute dintre noi, le personalizează sau chiar le confecţionează.
Şi dacă te-ai întrebat de ce sunt ciorăpeii roşii un simbol asociat sărbătorilor de iarnă, iată-le povestea:
Pe undeva prin Asia Mică, cândva în jurul anului 280, trăia un bărbat văduv care îşi crescuse singur cele trei fiice. Acestea, frumoase şi harnice, odată ajunse la vârsta căsătoriei, nu reuşeau să se mărite pentru că, sărace fiind, nu aveau zestre.
Tatăl, disperat, a ajuns în pragul depresiei, şi cine ştie ce s-ar fi putut întâmpla dacă necazul lui nu ar fi ajuns la urechile unui preot pe nume Nicolas sau Nicolae. Om generos, acesta a decis că poate şi vrea să ajute familia. Dorind să rămână anonim, a pornit într-o noapte spre casa celor trei fete unde a aruncat 3 pungi cu bani de aur în hornul casei. Cele 3 pungi au căzut în ciorapii pe care cele 3 fete, îi atârnaseră la uscat, deasupra şemineului.
Astfel, cu ajutorul acestui binefăcător, toate cele trei fete s-au măritat şi au dus o viaţă bună alături de familiile lor.
Şi uite aşa, plăcerea de a dărui se leagă de ciorăpeii roşii care dau culoare acestor zile.