Mobilizare pentru deszăpezirea sectorului 3
Articol de Sabina Lapadatescu, 5 ianuarie 2016, 11:41
51 de utilaje și 247 de muncitori au intervenit pentru deszăpezirea străzilor din sectorul 3.
Potrivit Primăriei Sectorului 3, și echipajele operatorului autorizat au acționat în permanență în 36 de ore pentru deszăpezirea străzilor din sector. Astfel, 27 de utilaje mari au intervenit permanent pentru deszapezirea bulevardelor, iar alte 24 au acţionat pe străzile secundare.
În acest moment, circulația rutieră pe bulevardele din sectorului 3 se desfășoară în condiții normale. Acolo unde utilajele nu pot pătrunde (pe trotuare, în staţiile de autobuz, la trecerile de pietoni sau în locurile de joacă), 247 de muncitori au fost mobilizaţi să cureţe zăpada. Faţă de anul trecut, pe strazile din sectorul 3 sunt 12 utilaje noi.
Pe raza sectorului, s-au împrăştiat 1.200 tone de material antiderapant pe cele 69 de artere principale, 596 de artere secundare, 3 pasaje subterane, două stații de pompieri, o stație de salvare, două spitale și 16 pante.
Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au cerut operatorului de salubritate să acționeze pentru deszăpezire cu material antiderapant pe arterele secundare, trotuare, stații RATB, precum și în zona școlilor și a gurilor de metrou. De asemenea, aceştia au intervenit în parcurile sectorului 3.
Primăria Sectorului 3 reaminteşte că „persoanele fizice si juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului/construcţiei, să cureţe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă şi gheaţa formaă de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curţilor şi terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale. La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării acestora”, conform prevederilor art. 12. al normelor aprobate prin HCGMB 120/2010.
De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a pregătătit încă de la începutul ninsorii adăposturile de noapte pentru cei aflaţi în nevoie.
Comandamentul de iarnă va rămâne întrunit în permanență pe toată durata efectelor ninsorii.