A fost inventat spray-ul nazal care reduce durerile din timpul nașterii

Cercetătoarea australiană Julie Fleet susține că a creat, împreună cu o echipă de la Universitatea Flinders, un spray nazal care reduce durerile din timpul nașterii. La baza lui se află o nouă substanță, analgezicul fentanil. Spray-ul nazal poate fi folosit mult mai uşor, comparativ cu medicamentele injectabile, pentru că spray-ul acționează în general mult mai rapid, relatează „Mednovosti”.

Noul medicament a fost deja testat pe pacientele unei clinici din Australia. Aproximativ 80% dintre femeile care au testat spray-ul au declarat că ar accepta să-l utilizeze din nou, dacă ar fi cazul. Doza necesară pentru a reduce durerile poate fi administrată chiar de pacientă, sub monitorizarea unei asistente. Pacientele au anunțat că, după folosirea spray-ului, s-a redus considerabil senzația de greață, iar refacerea lor a avut loc mult mai ușor, comparativ cu cazurile în care s-au folosit alte medicamente.

Cercetătorii susțin că noul analgezic ar putea deveni o alternativă pentru anestezia epidurală și ar putea fi folosit în cazurile în care nu este posibilă utilizarea altor tipuri de anestezie.

Sursa: Rador

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.