Nu s-au înregistrat noi cazuri de bebeluşi cu sindrom hemolitic- uremic

ghidcabinet.ro

Nu au apărut cazuri noi de infectare cu bacteria ecoli în ultimele zece zile, spune ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Oficialul a precizat că, în urma anchetelor epidemiologice, nu s-au identificat germeni patogeni de acest tip, care să favorizeze izbucnirea altor focare de boală.

Pentru a preveni apariţia unor noi focare de infectare cu bacteria ecoli, s-a implementat un sistem de raportare zilnică a cazurilor de îmbolnavire, anunţă autorităţile.

Referitor la cele 40 de cazuri noi de îmbolnavire în randul copiilor, vehiculate astăzi în presă, Amalia Şerban, director în Ministerul Sănătăţii, spune că sunt copii cu tot felul de simptomatologii.

Rezultatele finale ale anchetei în cazul micuţilo din judeţul Argeş vor fi gata în cel mult două săptămâni, a anunţat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila.

Starea de sănătate a celor şapte bebeluşi internaţi la Spitalul ‘Marie Curie’ din Bucureşti este stabilă, însă trei dintre ei sunt în stare critică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.