Cele mai interesante evenimente din Bucureşti!
Articol de , 18 februarie 2016, 14:58
CINEMA
La Cinemateca Eforie, în cadrul seriei de proiecţii ce prezintă istoria filmului maghiar, de la ora 19:00, rulează drama „Omul de aur”, adaptare din 1918 după romanului lui Jókai Mór regizată de Korda Sándor, cel care a devenit mai târziu Sir Alexander Korda. Filmul fiind mut este acompaniat live la pian de Cătălin Răducanu.
Tot de la ora 19:00, programul „Joia de film” ce se desfăşoară la Spaţiul Public European din Str. Vasile Lascăr vă propune drama „Timbuktu”, realizată de Abderrahmane Sissako.
MUZICĂ
Cel mai mare basist român, Decebal Bădilă, stabilit in Germania, cântă „jazz pe româneşte” alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, de la ora 19:00, la Sala Radio. Evenimentul se derulează cu participarea pianistului Petrică Andrei şi a bateristului Vlad Popescu, care, împreună cu Decebal Bădilă interpretează şi câteva piese în formulă de trio instrumental.
De la aceeaşi oră 19:00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Horia Andreescu şi având în program: Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Prokofiev – solistă Claire Huangci şi Simfonia în re de César Franck.
Mihai Mărgineanu cântă în Hard Rock Cafe începând cu ora 21:30.
EXPOZIŢIE
Expoziţia „Dialog mascat – periplu fotografic româno-italian la Veneţia” este vernisată, de la ora 17:00, la sala Acvariu a Muzeului Ţăranului Român, unde poate fi vizionată până pe 24 februarie. Concepută şi realizată de Rodica Marinescu expoziţia spune povestea unei călătorii imaginare prin Veneţia, în care obişnuitele măşti ale locului, aflate la tot pasul şi la fiece răspântie, îi petrec pe cucii noştri din Brăneşti în plimbarea prin lagună. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.
CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI
De la ora 18:00, în cadrul expoziţiei „TZARA. DADA. ETC.” din incinta Hanului Gabroveni, Marius Hentea, profesor de literatură la Universitatea Göteborg (Suedia), susţine conferinţa în limba engleză „Tzara România”, având ca subiect componenta culturală românească a operei şi acţiunilor avangardiste ale lui Tristan Tzara. Conferinţa este urmată de o dezbatere, în limba română, despre Tristan Tzara, Dada şi România, moderată de Erwin Kessler, istoric de artă la Universitatea Bucureşti. În debutul dezbaterii este lansat catalogul exhaustiv al colecţiei, editat de ArCuB, cu texte de Erwin Kessler, prefaţă de Henri Béhar şi note de Cătălin Davidescu.
Cea de-a 16-a ediţie a clubului de carte organizat de Editura Litera are loc de la ora 18:30, la Ceainăria ArtTea, unde se va discuta despre romanul „Noi” de David Nicholls.
Cel de-al treilea an de conferinţe săptămânale la Palatul Suţu, sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti, se deschide cu conferinţa „Maşina Timpului 6”, prezentată de Cristian Radu de la ora 19:00.