Citeste cartea de weekend: „Invizibilii”

O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitita, mai ales daca sunteti curiosi sa stiti ce este dincolo de aparentele unei persoane, ale unei fapte sau ale unei intregi situatii, este „Invizibilii” scrisa de David Zweig si aparuta in traducere romaneasca la editura Publica.

Prin aceasta carte autorul doreste sa ne arate puterea muncii anonime intr-o era a autopromovarii necrutatoare.

Insa aici apare intrebarea: „Ce fel de persoana este cel care isi gaseste satisfactia intr-o munca nestiuta de nimeni, intr-o cultura in care toti aspira la glorie – fie ea si de o clipa – si in care daca nu esti vedeta viata pare sa isi piarda din sens?”. Si mai ales ca nu conteaza ce iti aduce celebritatea de o viata sau de o clipa: o fapta buna sau una rea? Pentru ca asta nici nu conteaza! Important este ca lumea sa te auda pe tine, sa te vada si sa te recunoasca.

Ei bine, pornind de la articolul sau „Ce au in comun verificatorii de informatii si anestezistii” David Zweig ne arata ce putem invata cu totii de la acesti anonimi. Desi domeniul de activitate al acestora presupune expertiza solida, competente profesionale si dedicare, acesti oameni sunt recunoscuti in mica masura sau deloc pentru ceea ce fac. Si asta nu-i deranjeaza catusi de putin. Zweig s-a intalnit cu diversi invizibili pentru a afla de la sursa ce ii motiveaza si cum definesc succesul si satisfactia. Si chiar daca nu apar la scena deschisa personajele descrise de David Zwweig sunt fascinante. Acestea sunt:un virtuoz al imaginii unor filme celebre, inginerul-sef al unora dintre cei mai inalti zgarie-nori ai lumii, un creator de parfumuri de lux, un interpret de elita care lucreaza la Natiunile Unite.

Insa daca ne uitam putin la biografia autorului vom vedea culmea! Ca el nu este un anonim ci un om obisnuit sa fie in centrul atentiei: David Zweig este muzician, scriitor si conferentiar, a lansat doua albume de muzica pop care au fost bine primite si de critici si de public.

Atunci de unde aceasta fascinatie a lui pentru invizibil despre care ne spune ca au in comun niste insusiri care ii fac foarte puternici. Va las pe voi sa descoperiti raspunsul. Eu va mai spun doar atat: nu veti lasa cartea din mana pana cand nu veti intoarce si ultima pagina!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.