Produsele lactate din Jibou nu erau infestate cu E.coli

Sursa foto: agroteca.ro

Fabrica de lactate din Jibou nu poate fi răspunzătoare pentru toxiinfecţia alimentară de care au suferit elevii din Piteşti care au ajuns la spital după ce au mâncat brânză la cantina şcolii.

Analizele efectuate nu au confirmat suspiciunea unei posibile infectări cu bacteria E.coli. Cel mai probabil, produsul a fost contaminat pe parcurs.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, Vasile Chindriş, a declarat că au fost descoperite nereguli la unitatea de catering din Argeş legate de depozitarea alimentelor.

Reamintim că mai mult de 40 de copii din Piteşti cu simptome de toxiinfecție alimentară au ajuns la spital după ce au mâncat mămăligă cu brânză la cantina programului de after school la care erau înscrişi.

Ulterior, în probele recoltate din brânză a fost identificată prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ.

Material realizat de Alexandra Ruse
Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.