Creierul atentatelor de la Paris a fost capturat

Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris, un francez de origine marocană a fost rănit şi arestat la Bruxelles împreună cu alte 4 persoane, într-o operaţiune anti-teroristă de amploare.

Acesta este suspectul-cheie în atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morţi a fost prins aseară după patru luni de căutări

Teroristul a fost capturat în cartierul Molenbeek din Bruxelles, considerat un fief al jihadiştilor, unde suspectul dat în urmărire generală locuia înainte de atentatele de la Paris.

Preşedintele francez Francois Hollande i-a cerut extradarea cît mai rapidă, pentru a fi judecat în Franţa.

Printre altele, președintele francez Francois Hollande a declarat că amenințarea la adresa securității este foarte mare și că mai multe persoane decât s-a crezut inițial au fost implicate în planificarea atacurilor islamiste de la Paris acum patru luni.

Salah Abdeslam, căutat cu mandat internaţional, este bănuit că ar fi închiriat automobilul folosit în atacul de la Bataclan.

Potrivit BBC, rolul lui precis în atentate este deocamdată neclar, dar fratele său, Brahim s-a aruncat în aer lângă una din cafenelele atacate.

În urma operațiunii de sera trecutăi, două persoane au fost rănite și reținute, una fiind Salah Abdeslam, iar cealaltă ar fi Soufyane Kayal, care ar avea legături cu Mohamed Belkaid, ucis în urma unei alte operațiuni, desfășurată marți în cartierul Forest.

SURSA FOTO AGERPRES

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.