Ultimul copil cu SHU de la ”Marie Curie” va fi externat astăzi

ghidcabinet.ro

Doar un copil diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic se mai află internat la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală. Este vorba de fetița din Brașov, care se simte, însă, mai bine, astfel că va fi externată în cursul acestei zile.

”Se simte foarte bine fetiţa. Noi o vom supraveghea în continuare pentru că forma de SHU pe care a avut-o a fost o formă extrem de severă, pentru că şi la ea, ca şi în cazul unuia dintre ceilalţi copii, au fost nişte manifestări neurologice la începutul bolii, iar insuficienţa renală a fost gravă. Evoluţia funcţiei renale va fi urmărită pe parcursul unui an şi evoluţia stării ei în general”, a declarat prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

Ea a precizat că cei trei copii care au murit au avut sindrom hemolitic uremic, lucru atestat şi de comisia de experţi străini.

”Toţi aceşti trei copii care din păcate au decedat au avut sindrom hemolitic uremic, aşa cum a reieşit şi din concluziile echipei de experţi care a fost aici la noi şi care, prin definiţia de caz ce a inclus aceşti copii, au consemnat într-un articol care este apărut online încă din 17 martie: începutul bolii cu diaree, SHU clinic şi în anumite condiţii faptul că această bacterie este identificată fie în coproculturi, fie prin analizele serice ale acestor copii, prin apariţia anticorpilor în serul lor. Ei au fost etichetaţi ca SHU indiferent de ce apare în mass-media. Există dovezi ştiinţifice în acest sens pe care noi vom şti întotdeauna să le susţinem”, a explicat Bălgrădean.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.