Tinerii nu îşi aleg job-ul în funcţie de salariu
Articol de , 12 aprilie 2016, 10:33
Salariul nu este pe primul loc în aşteptările tinerilor legate de un nou job.
Potrivit unui studiu realizat de compania Smartree, tinerii născuţi în perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de către angajatori.
Conform cercetarii, generaţia Millennials, sau Y, se diferenţiază de părinţii lor în ceea ce priveşte decizia de a accepta un job, prin mai multe aspecte.
Tinerii Millennials au dorinţa de a promova cât mai repede, ei nu au răbdarea necesară parcurgerii tuturor etapelor de evoluţie profesională.
În acelaşi timp, îşi manifestă dorinţa de a dezvolta abilităţi de lideri.
În plus ei sunt cu un pas în faţă comparativ cu generaţia anterioară, datorită familiarităţii Internetului şi a canalelor de socializare online, cu care practic au crescut.
Pentru generaţia Millennials este foarte important să aibă un job flexibil, care să le permită să poată valorifica timpul liber cât mai mult.
Comparativ cu generaţia X, tinerii Millennials pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viaţa personală si cea profesională şi doresc să aloce mai mult timp familiei, hobby-urilor sau altor activităţi care ţin de dezvoltarea personală.
Potrivit informaţiilor Smartree, există domenii în care tinerii solicită la interviul de angajare un program de lucru flexibil, deoarece noţiunea de pontaj sau program fix la birou poate reprezenta pentru ei un fel de constrângere a activităţii şi a rezultatelor.
Dacă generaţia anterioară este una adepta programului fix la birou, inclusiv a orelor suplimentare, noua generaţie preferă în mod evident flexibilitatea progamului de muncă.
Luând in considerare toate aceste aspecte, rolul departamentelor de HR din cadrul companiilor devine mult mai important.