O calatorie in timp, la Retroparada Primaverii

O masina de epoca poate fi un pretext pentru a retrai episoade de viata sau scene de film pe care crezi ca le-ai uitat. Asa am patit si eu la retro-parada din Parcul Lumea Copiilor, unde masini din vremea prohibitiei lui Eliot Ness stateau alaturi de limuzine de lux Rolls Royce, pe langa care, Trabantul comunist arata mai mult ca o gluma.

Politia a fost cu noi, escortand aceste bijuterii pe patru roti pana la locul expozitiei, dar a fost si Militia, reprezentata de doi agenti de circulatie postati in fata unei Dacii de patrulare, desprinsa parca din filmele cu Brigada Diverse in actiune.

IMG_0360
Pentru cei care isi mai aduc aminte de productiile cinematografice cu Jean Marais, in care Fantomas isi lua zborul cu o masina, aceasta nu era decat un model celebru de Citroen, langa care m-am pozat si eu.

Fiecare proprietar si-a facut o pasiune din a reconstitui un model trcut de automobil, cu o scrupulozitate care i-a luat, poate, ani din viata, dar nimic nu e prea mult cand iti urmaresti un ideal, spune argentiniana Candelaria Zapp, care, impreuna cu sotul si cei patru copii, face ocolul lumii la bordul unei masini de epoca.

Dobandirea statutlui de masina de epoca iti da dreptul sa circuli pe strada cu ceea ce unii ar numi „o epava”, dar care, reconditionata, devine o mandrie pentru posesor. Atestarea se face de catre Retromobil Club Romania si te scuteste de o serie de taxe si impozite.

Parada Automobilelor de Epoca sau Retroparada Primaverii, cum au numit-o organizatorii, se desfasoara in 27 de localitati din tara, si pentru prima data, in orasul Balcic, din Bulgaria.

Autor: Ovidiu MOLDOVAN 

Foto: Ovidiu MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.