Traian Berbeceanu, fostul comisar șef de poliție, a fost achitat

Foto: stiripesurse.ro

Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a fost achitat. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă, nu este definitivă. În schimb, Ioan Mureșan (fost procuror șef al DIICOT Alba) și Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeași structură) au fost condamnați la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceștia sunt acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea polițistului Traian Berbeceanu.

De asemenea, Alin Mirel Muntean, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare. În același dosar, Gheorghe Rusu, acționar la SC Uranus Junior 2003 SRL, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, în vreme ce soția sa, Anca Rusu, a fost achitată.

Soluții de achitare au primit și Ion Vasile Urs și Mihai Adrian Mihalache, ambii acuzați de mărturie mincinoasă. Acuzații trebuie să-i plătească lui Berbeceanu 100.000 de lei și 100.000 de euro daune morale.

Traian Berbeceanu, a fost acuzat de procurorii DIICOT Alba că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. O altă acuzație a fost că că ar fi luat mită de la infractori, o maşină de 20.000 de euro.

Berbeceanu a spus tot timpul că este nevinovat și că probele împotriva lui au fost fabricate. În octombrie 2013, el a fost reţinut şi arestat, timp de 33 de zile. Ulterior, o anchetă DNA a scos la iveală faptul că probele DIICOT, din dosarul de acuzare a lui Berbeceanu, fuseseră fabricate de procurori.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.