F1: Victorie controversată a lui Lewis Hamilton, în Austria

Foto: irishtimes.com

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei după un nou incident cu coechipierul Nico Rosberg. Britanicul s-a acroşat, din nou, cu Rosberg, de această dată, pe circuitul Red Bull Ring.

Britanicul a încercat depăşirea decisivă în ultimul tur, a intrat pe exterior, iar Rosberg a încercat să-l blocheze şi s-au acroşat. Germanul a avut cel mai mult de suferit şi a căzut până pe locul 4.

Max Verstappen a profitat de incident, încheind cursa pe locul 2, iar podiumul a fost completat de Kimi Raikkonen, de la Ferrari.

Hamilton a obţinut în Austria a treia victorie a sezonului şi prima când a reuşit să plece din pole position. În clasamentul general, Nico Rosberg este lider cu 153 de puncte.

Toto Wolff, directorul executiv al echipei Mercedes, a declarat că momentul coliziunii dintre Hamilton şi Rosberg, de la finalul cursei, a fost un act necugetat, fără a preciza care pilot este vinovat pentru incident, notează BBC.

Wolff a mai spus că Mercedes ar putea impune ordine de echipă pentru a evita incidente viitoare. „O opţiune ar fi fost să cerem îngheţarea ordinii de clasare în cursă la un moment dat, dar o astfel de mutare ar fi nepopulară”.

Rosberg şi Hamilton s-au criticat reciproc pentru incidentul de ieri, dar comisarii de cursă îl învinovăţesc pe german şi l-au penalizat cu 10 secunde în clasamentul final. „A picat vina pe mine, ceea ce e dezamăgitor. Părerea mea e alta, dar nu e de niciun folos”, a declarat Rosberg. Este pentru a doua oară când Hamilton şi Rosberg se ciocnesc în ultimele cinci curse. În mai, monoposturile celor doi au suferit o coliziune în Marele Premiu al Spaniei, în primul tur.

Urmaroatea cursă este Marele Premiu al Marii Britanii, la Silverstone, duminică, 10 iulie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.