Curs de oratorie și fantezie pentru copii, la Teatrul Ion Creangă
Articol de Sabina Lapadatescu, 4 iulie 2016, 14:12
”A fost o dată ca niciodată” este una dintre cele mai mari invenții ale lumii. Generații și generații de povestitori au perfecționat-o, până când replica a devenit un portal care deschide lumi. Dar a ști să povestești nu te-ajută doar să inventezi balauri și insule cu elice. O poveste bine spusă e, uneori, cea mai valoroasă monedă de schimb. Care nu se va epuiza niciodată.
Arta de a spune o poveste este un curs de comunicare în lumea reală. Timp de zece zile, 12 tineri povestitori în devenire, cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, vor lua parte la aventura propusă de actrița Marcela Andrei: un curs de oratorie și fantezie pentru copii.
Pe durata celor 10 întâlniri din cadrul cursului, aceștia vor face exerciții de vorbit în public, se vor antrena să observe lumea din jurul lor, vor vorbi despre limbaj și expresivitatea lui, vor interpreta povești cunoscute și vor afla cu siguranță altele noi. La final, tehnicile de actorie, dicție, mișcare și vorbire vor transforma basme și idei într-un spectacol pentru părinți.
Actrița Marcela Andrei s-a alăturat echipei Teatrului Ion Creangă în anul 1982, întruchipând de-a lungul celor peste 3 decenii numeroase personaje îndrăgite de publicul tânăr. Activitatea de pe scena Teatrului este dublată de o vastă experiență în proiecte socio-educative, printre care: Cliniclown, „Învățarea toleranței” – teatru social, „Speranțe pentru azi” – art-terapie sau „Teatru social”, proiect realizat la nivel național. Totodată, actrița este coordonator la Clubul Micului Actor, un proiect de dezvoltare și creștere armonioasă derulat anual de Teatrul Ion Creangă.
Cursul se desfășoară în perioada 18-29 iulie a.c., zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 18.00 – 20.00, la sediul administrativ al Teatrului Ion Creangă, aflat pe Strada General Constantin Budișteanu, nr. 24, Sector 1 – București.
Participarea se face în baza înscrierii prealabile și a achitării taxei de 200 de lei, reprezentând contravaloarea a 10 ședințe de curs.
Înscrierile se realizează în perioada 01-14 iulie a.c., în limita locurilor disponibile, via e-mail, la adresa contact@teatrulioncreanga.ro sau telefonic, la numărul 021.317.11.69 (interior 15) – Biroul PR & Management educațional, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Înscrierea va fi confirmată după achitarea taxei în numerar – integral sau în 2 tranșe, după cum urmează: 100 de lei până la data de 14 iulie, urmând ca cea de-a doua tranșă să fie achitată nu mai târziu de 26 iulie.