Pe riviera turceasca nu sunt probleme

Din cauza situatiei tensionate o parte dintre turistii romani care ar fi trebuit sa plece astazi in vacanta in Turcia au decis sa-si amane sejurul. Specialistii in turism sunt insa relaxati, situatia nu este chiar atat de grava pe cat pare.
Cel putin putin riviera turceasca de la marea Egee si marea Mediterana, adica Antalya, Bodrum, Kusadasi si Marmaris nu este afectata in nici un fel de ce se intampla la Ankara si Istanbul iar viata se desfasoara aici normal, spune consultantul in turism, Traian Badulescu:
“Nu sunt probleme pe aceasta zona, astazi au decolat deja 4 curse charter, turistii au ajuns acolo, sunt in siguranta, exista si fotografii in acest sens pe facebook, pe site-ul ANAT, al Asociatiei nationale a Agentiilor de turism, mai urmeaza 2 curse pana diseara sa decoleze spre Antalya.. Le recomand turistilor sa fie precauti in legatura cu Istanbul, fireste, si Ankara dar in Ankara merg de obicei mai putin turisti, mai mult pe partea de afaceri, se merge acolo la evenimente.. dealtfel pot sa spun doar atat: in cazul in care unei curse ii este permis sa decoleze, deci ministerul afacerilor externe din Romania nu da o interdictie in acest sens si daca o cursa poate sa aterizeze la destinatie in Turcia inseamna ca nu vorbim de forta majora. Pe Istanbul inca sunt probleme, probabil vor fi reprogramate o serie de curse, in Antalya, dupa cum spuneam, toate zborurile charter se desfasoara normal. Mai am o recomandare pentru turisti, pana se va linisti, pana se va calma situatia, probabil vorbim de ore sau de o zi- doua, sa nu paraseasca perimetrul hotelului. Oricum in Antalya majoritatea turistilor stau in hotel, vorbim de resorturi foarte mari unde au tot ce le trebuie”, spune Traian Badulescu.
Pentru informatii suplimentare despre romanii aflati in Turcia puteti apela call center-ul ministerului de externe: 0800.800.407. sau pe cel al companiei Tarom: 9361(valabil pentru apeluri din Bucureşti).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.