Secția Terapie Intensivă de la Spitalul de Arși va fi renovată!
Articol de , 22 iulie 2016, 13:10
250.000 de euro a alocat Primăria Sectorului 1 pentru redeschiderea de urgență a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, care a fost închisă înurmă cu o săptămână.
Lucrările de reabilitare a secției ATI vor începe săptămâna viitoare și vor dura maxim două luni, dată de la care această secție va redeveni funcțională. Valoarea totală a investiției este de 250.000 euro, fără TVA, și va fi suportată din bugetul local al Sectorului 1.
Investiția va consta în dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox.
Aceasta a fost concluzia întâlnirii dintre Primarul Sectorului 1, DanTudorache, și managerul interimar al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, care a avut loc în această dimineață la sediul clinicii.
”Investițiile în sănătate sunt prioritare pentru administrația pe care o conduc. Era de datoria noastră să investim, de urgență, în redeschiderea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, singura clinică de acest gen din țară. Acest spital trebuie să beneficieze de o infrastructură la standarde europene pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a mai precizat că primăria pe care o conduce va investi într-un nou spital de arși doar într-un parteneriat cu Ministerul Sănătății.
Primăria Sectorului 1 a investit constant în modernizarea și consolidarea Spitalului de Arși.
Lucrările de consolidare a acestei clinici au fost finalizate în anul 2009, cu fonduri de la bugetul local și de la Banca Mondială. Totodată, administrația locală a finalizat în anul 2014 modernizarea blocului operator a acestui spital.
În prezent, Primăria Sectorului 1 are în administrare patru spitale, toate de anvergură
națională : ”Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Urgență ”Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.
Menționăm că Primăria Sectorului 1 are competență doar în ceea ce privește infrastructura spitalicească, aparatura și actul medical fiind atributul exclusiv al ministerului de resort.