Haos in autorizarea constructiilor in sectorul 1

Edilul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, astazi, ca in ultimele 2-3 luni, autorizarea in domeniul constructiilor, pe raza sectorului 1, se afla intr-un adevarat haos.

Pana acum, era clar, Primaria Capitalei era competenta sa acorde autorizatii de constructie si avize de urbanism, in cazul cladirilor monument, iar primariilor de sector le revenea competenta pentru celelalte cladiri.

Acum, printr-o noua reglementare, in competenta Municipalitatii intra si zonele unde sunt situri arheologice, pietre funerare etc.

”Practic, pe 85% din suprafata Bucurestiului, competenta pentru a emite autorizatii de constructie si avize de urbanism revine Primariei Capitalei. Cetatenii se adreseaza Primariei Sectorului 1, iar noi trebuie sa cerem un punct de vedere de la Ministerul Culturii si, in cele mai multe cazuri, sa-i redirectionam catre Primaria Capitalei”, explica Dan Tudorache.

”Desigur, aceasta situatie de haos ii nemultumeste pe cetateni si, de aceea, am solicitat Ministerului Dezvoltarii si Guvernului emiterea unei ordonante prin care sa se specifice clar competenta primariilor de sector si care este competenta Primariei Capitalei, in ceea ce priveste actele de urbanism”, mai spune primarul sectorului 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.