Gaudeamus 2016, la final – cărți diverse, public numeros, alegeri variate
Articol de , 21 noiembrie 2016, 10:27
O parte dintre editurile prezente la cea de-a 23 ediție Gaudeamus Radio Romania, au anunțat la finalul târgului un clasament a celor mai bine vândute titluri. Oferta a fost generoasă, așa că vizitatorii au avut de unde alege.
Cea mai bine vândută carte la Editura Humanitas a fost „Un joc fără reguli. Despre imprevibilitatea istoriei” de Lucian Boia, volum urmat de „Inocenţii” de Ioana Pârvulescu şi „Aştept să crăpi (de astăzi în prime-time)” de Radu Paraschivescu. Cei trei scriitori au deja serii de autor la această editură, iar volumele lor sunt întotdeauna așteptate cu interes.
Asta nu înseamnă că Paulo Coelhona fost detronat, ci și-a locul 1, la Humanitas Fiction, cu cea mai recentă apariție, ”Spioana”.
Topul vânzărilor la editura RAO este condus de trei titluri din categorii diferite: volumul „Infernul” (ediţia de film) de Dan Brown. „Crăciun la New York: reţete şi poveşti” şi „Biblia în pictura universală”, un album elegant și un instrument ce te ajută să descifrezi simbolurile și episoadele biblice din capodopere picturii universale.
Cei mici au fost atrași de volumele: ”50 de povești cu prințese”, ”Descoperim 1000 de animale” și ”Primele mele descoperiri”.
La Editura Nemira pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat cartea „Zgomotul timpului” de Julian Barnes, urmată de „Istoria megalomaniei” de Pedro Arturo Aguirre și de „Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi.
La Nemi, cărţi pentru copii, s-au situat în top: „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, „Viaţa pe Marte” de Jennifer Brown, „Pinguinul care voia să afle mai multe” de Jill Tomlinson, „Crăciun fericit, Matei!” de Brigitte Weninger.
La Editura Litera, bestsellerurile autoarei Jojo Moyes – „Înainte să te cunosc” şi „După ce te-am pierdut” s-au aflat în topul vânzărilor de la Gaudeamus. Pe locul doi se află „Scurtă istorie a şapte crime” de Marlon James, iar locul trei este ocupat de seria de autor a scriitoarei chiliene Carla Guelfenbein, „Cu tine în depărtare” şi „Restul e tăcere”.
Din colecția Litera Mică „Elefănţelul care voia să adoarmă” de Carl-Johan Forssen a atras atenția celor mai mici cumpărători
Cele mai bune vânzări la Editura Corint au înregistrat volumele „Doamna de la miezul nopţii” de Cassandra Clare, „Noul ţar” de Steven Lee Myers și „Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu” de Marius Oprea,
La Editura Eikon printre cele mai vândute cărţi s-au aflat: „Mircea Vulcănescu: o microistorie a interbelicului românesc” de Ionuţ Butoi, „Ce a mai rămas de apărat” de Mircea Platon și „Nicolae Coculescu. O viață printre stele” de Magda Stavinschi.
La Editura All cea mai vândută carte a fost „Din Liverpool în Carpaţi” de Arabella McIntyre-Brown. Pe locul doi s-a situat „Stabilit în România” de Nigel Shakespeare, urmată de „Culori şi tradiţii în folclorul românesc. Carte de colorat pentru toate vârstele” de Devis Grebu.
Curtea Veche Publishing a înregistrat cele mai bune vânzări la două cărți de gastronomie, ”Jamila Ciusine” și ” #24 centrimetri” semantă de Chef Adi Hădean, dar și noul titlu al lui Mihail Șișkin, ”Luarea Ismailului” a adus cumpărători la stand.