Circulația mijloacelor de transport în comun, afectată de zăpadă
Articol de Sabina Lapadatescu, 11 ianuarie 2017, 09:52
Bucureștenii care și-au lăsat mașinile acasă au apelat la mijloacele de transport din subteran și de suprafață, însă nici acestea nu reprezintă soluții salvatoare. Așa se face că mulți au luat la pas drumul spre serviciu…
Metroul vine la intervale de 3 minute, dar este foarte aglomerat.
De cealaltă parte, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele de abia ajung în stații.
Situația este și mai rea, în condițiile în care tramvaiele de pe liniile 32 și 23 și autobuzele liniei 117 circulă deviat.
Potrivit unui comunicat emis de RATB, tramvaiele liniei 32 circulă pe traseul Dep. Alexandria, Cal. Rahovei, Cal. Ferentarilor, Zețari, Str Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr Istrate, Str.11 iunie, Piața Unirii.
Totodată, a fost înființată o linie navetă de autobuze care va asigura preluarea călătorilor de la Dep. Alexandriei, pe Calea Rahovei. până la Piața Chirigiu, cu întoarcere pe Str. Odoarei, Șos. Progresului, Cal. Rahovei, Depoul Alexandriei.
Linia 23 va circula pe traseul de bază până la Parcul Carol, apoi pe Str. Dr. Istrate, Viilor, Piata Eroii Revoluției, Șos. Giurgiului, Terminal Zețari.
Linia 117 va circula pe traseul de bază de la terminal Confort Urban până la Șos. Progresului, de unde va circula deviat pe ambele sensuri pe Str. Dr. C. Istrate, Str. 11 iunie, Piața Unirii.
Pe Bulevardul George Coșbuc, traficul este deviat, în urma prăbușirii unui zid al unei clădiri.
Și circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost blocată în această dimineață în jurul orei 7:00, timp de 25 de minute, din cauza unei tramvai defect în zona stadionului Ghencea.
În ciuda acestor lucruri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță ca mijloacele de transport în comun au fost suplimentate.
”Am luat toate măsurile pentru a avea cât mai multe autobuze, troleibuze şi tramvaie în trafic, pentru a putea prelua călătorii care posibil să înţeleagă faptul că este mai bine să lase maşina personală acasă. În special se dagajează şcolile, spitalele, instituţiile statului, dar şi alte spaţii din Capitală care trebuie să fie eliberare de zăpadă şi de gheaţă pentru că toate lucrurile să funcţioneze normal”, a declarat edilul șef.
În București, intervin 700 de utilaje pentru a limita efectele ninsorii abundente, dar fac față cu greu, iar circulația este dificilă chiar și pe marile bulevarde.
Pe străzile dintre blocuri nu se poate intra sau ieși.
Stratul de zăpadă nou depus depășește 30 de centimetri.