UPDATE: Cererea lui Victor Ponta, respinsă

UPDATE: Judecătorii au menţinut decizia de retragere a titlului de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea prin care fostul premier a solicitat anularea ordinului dat de ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras acest titlu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

——————-

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare în legătura cu cererea fostului premier Victor Ponta de anulare a ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept.

Ponta nu a fost la CAB, el fiind reprezentat de un avocat.

În cadrul dezbaterilor, avocatul lui Ponta a declarat că actul administrativ prin care fostului premier i-a fost acordat în 2003 titlul de doctor nu putea fi revocat printr-un alt act administrativ, mai ales că primul și-a produs efectele în circuitul civil.

Avocatul a mai spus că demersul fostului ministru al Educației Mircea Dumitru a fost lipsit de imparțialitate și obiectivitate, iar decizia Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost luată în baza unor sesizări nelegale.

Pe 1 august 2016, ministrul Educației de la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului științific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

Ordinul ministrului Educației a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Ponta a deschis două procese la Curtea de Apel București, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educației, iar în octombrie 2016, instanța i-a respins prima acțiune.

După deschiderea proceselor, Baroul București a suspendat discuțiile privind excluderea fostului premier din avocatură, care a fost cerută de europarlamentarul Monica Macovei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.