Cele mai interesante evenimente de astăzi, 28 februarie, din Bucureşti
Articol de , 28 februarie 2017, 13:30
CINEMA
* Cinemateca Eforie are în program azi două proiecţii speciale:
– de la ora 17:00, în cadrul medalionului dedicat lui Sidney Poitier la împlinirea a 90 de ani, rulează comedia dramatică „Ghici cine vine la cină” regizată de Stanley Kramer în 1967, în care joacă alături de Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Katharine Houghton;
– de la ora 19:00, este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, „The Big Sleep / Somnul de veci”, adaptare după romanul noir omonim al lui Raymond Chandler regizată în 1946 de Howard Hawks, având în distribuţie pe Humphrey Bogart şi Lauren Bacall.
* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:00, are loc o proiecţie specială cu thriller-ul „Elle” regizat de Paul Verhoeven, în care Isabelle Huppert interpretează pe o aparent indestructibilă şefă a unei companii de jocuri video, care, după ce este atacată în propria casă şi îl găseşte pe bărbatul care a asaltat-o, se implică într-un joc curios şi incitant ce poate degenera în orice moment.
MUZICĂ
* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul pianistului georgian student la Viena Vato Jordania, care interpretează: 11 Bagatele şi Sonata în re minor, op. 31, nr. 2 de Beethoven; 4 Ländlere de Schubert; Rapsodia spaniolă de Liszt şi Sonata nr. 2, în re minor de Prokofiev.
* Trupa Avenue susţine o cântare acustică în Berăria H, începând cu ora 21:30.
DANS
* La Institutul Cervantes continuă atelierul de iniţiere în tango şi în cultura tango, susţinut de Anca şi Traian Ionescu. Tema întâlnirii de astă-seară, de la ora 18:30, este: Stiluri de tango. Tradiţie vs. Modernism.
* La Centrul Independent Coregrafic „Linotip”, situat în incinta Palatului Universul, de la ora 20:00 are loc o reprezentaţie cu „2 femei contemporane”, dans contemporan despre relaţia noastră cu consumerismul conceput de Ioana Marchidan, care şi dansează alături de Flavia Giurgiu.
SPECTACOL
Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român găzduieşte, de la ora 19:00, spectacolul comico-muzical „Carnevale”, propus de Institutul Italian de Cultură şi prezentat de Jashgawronsky Brothers.
ATELIER
Teatrul Ion Creangă sărbătoreşte mărţişorul cu poveşti şi surprize pline de gingăşie, începând de la ora 18.00, la sala mică din Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, unde copiii cu vârstele între 3 şi 6 ani sunt invitaţi să primească în dar istorii colorate. Participanţii se vor întâlni cu Alexandrina Halic, cercetătoarea-povestitoare specialistă în mărţişoare literare agăţabile de suflet, care va vorbi despre legenda, însemnătatea şi bucuria care transformă un simplu obiect într-un mărţişor. Apoi, alături Victor şi Maia, doi artişti plastici fantastici, cei mici vor bricola animăluţe simpatice, din sârmă pluşată şi felicitări fantezie. Cadourile făcute de micile mâini dibace vor fi numai bune de oferit de 1 martie bunicilor, mămicilor sau oricărui prieten bun.
CONFERINŢE
* La biserica Icoanei, de la ora 18:00, Pr. Prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu susţine conferinţa cu tema „Pocăinţa în textele Canonului Mare”, în cadrul manifestării religios-culturale intitulată „Icoana — fereastră spre Dumnezeu”, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria Sector II Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului 2 între 27 februarie şi 5 martie.
* De la ora 18:30, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” are loc cea de-a II-a conferinţă din seria „În căutarea poporului pierdut”, susţinută de istoricii dr. Marius Oprea şi dr. Gheorghe Petrov – expert la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Cu acest prilej va fi prezentat un film-bilanţ al săpăturilor realizate recent de cei doi conferenţiari, precum şi documentarul „Execuţia” regizat de Nicolae Mărgineanu.