Ascultă Radio București FM Live

Preparate culinare cu marijuana-noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională

Articol de DSRNetworkAdmin, 8 ianuarie 2014, 11:41

Marijuana, considerată în trecut un ingredient inovator, a început să fie încorporată tot mai mult de maeştrii bucătari din lumea întreagă în repertoriile lor culinare şi pare să devină noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională. Deşi a oferit deja lumii celebrele tarte cu canabis şi ciocolata cu canabis, acest ingredient halucinogen are şanse mari să intre în curând în universul gastronomiei de lux.În ciuda faptului că proprietăţile sale psihoactive şi medicinale continuă să fie îndelung dezbătute, unii dintre maeştrii bucătari de renume au început să folosească marijuana pentru a explora aroma şi potenţialul gastronomic al acestei plante, dar şi pentru a-şi extinde orizonturile creative, informează theguardian.com.Jonathan Gold, un renumit critic culinar de la publicaţia Los Angeles Times, a participat la un dineu la sfârşitul anului trecut la care frunzele proaspete de marijuana au fost prezente în fiecare dintre preparatele servite.La rândul său, Jesse Pearson, jurnalist la revista GQ, a fost prezent la o acţiune organizată la restaurantul Blanca din Brooklyn unde au fost servite preparate cu canabis.Jesse Pearson a deplâns însă lipsa de inventivitate în ceea ce priveşte folosirea canabisului pe scena culinară:”Suntem o naţiune obsedată de mâncare şi de maeştri bucătari, în aceeaşi măsură în care suntem obsedaţi în secret de droguri.Însă, judecând după produsele triste expuse în vitrinele magazinelor care vând canabis, preparatele cu «iarbă» au rămas la acelaşi nivel ca atunci când Janis Joplin era încă în viaţă”.Deşi Jesse Pearson a rămas drogat 24 de ore după acel prânz, alţi maeştri bucătari s-au orientat spre alte preparate cu marijuana, care nu generează efecte halucinogene. La Castelul Dragsholm din Danemarca-o clădire impunătoare, veche de 800 de ani, în care se află unul dintre cele mai prestigioase restaurante din această ţară, maestrul bucătar Claus Henriksen serveşte clienţilor săi brânză afumată cu fum de marijuana, decorată cu frunte proaspete de canabis şi un piure preparat din seminţe prăjite şi pisate de marijuana.Varietatea de canabis pe care o foloseşte-denumită Fedora 17-are un conţinut foarte mic de THC (Tetrahidrocanabinol).Această plantă este cultivată la o distanţă de doar câţiva kilometri, la ferma lui Søren Wiuff, un furnizor al celebrului restaurant Noma din Copenhaga şi al altor restaurante de top, foarte apreciat pentru principiile organice pe care le foloseşte în cultura plantelor şi a ierburilor aromate de pe terenurile sale.Claus Henriksen a folosit canabisul lui Wiuff pentru a prepara o budincă aerată în formă cilindrică, iar cârnaţii incluşi în meniul mesei de Crăciun de la restaurantul său au inclus frunze uscate de marijuana şi arahide pisate.

Etichete:
Medicii specialişti cu practică independentă: Casele judeţene au efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 20:57

Medicii specialişti cu practică independentă: Casele judeţene au efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere

Casele judeţene de sănătate au autorizat şi efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere pentru serviciile medicale pe luna...

Medicii specialişti cu practică independentă: Casele judeţene au efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere
Vot cu urna mobilă în spitalele bucureştene, duminică
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:44

Vot cu urna mobilă în spitalele bucureştene, duminică

Reprezentanţii mai multor spitale au declarat pentru AGERPRES că pentru votul de duminică la alegerile prezidenţiale au fost înregistrate cereri...

Vot cu urna mobilă în spitalele bucureştene, duminică
De10xRomânia cu Răzvan Petre și Răzvan Țirea, manager Radio Brașov FM
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:41

De10xRomânia cu Răzvan Petre și Răzvan Țirea, manager Radio Brașov FM

În 12 decembrie va avea loc o nouă ediție Battle of the Bands la Bușteni. Vineri, 22 noiembrie, în ediția de colecție De10xRomânia, invitatul...

De10xRomânia cu Răzvan Petre și Răzvan Țirea, manager Radio Brașov FM
Repetiții pentru Parada Militară Națională, la București
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:30

Repetiții pentru Parada Militară Națională, la București

Aproximativ 2.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații,...

Repetiții pentru Parada Militară Națională, la București
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:25

Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”

Expoziţia „Cele mai frumoase tradiţii”, care explorează bogăţia obiceiurilor şi a valorilor spirituale transmise de-a lungul...

Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:48

România şi Bulgaria ar putea adera pe deplin la Schengen la 1 ianuarie 2025

România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne...

România şi Bulgaria ar putea adera pe deplin la Schengen la 1 ianuarie 2025
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:43

DSU: 20 de localităţi din ţară – afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultimele 24 de ore

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis vineri dimineaţa că 20 de localităţi din 13 judeţe – Alba, Braşov, Caraş-Severin,...

DSU: 20 de localităţi din ţară – afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultimele 24 de ore
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:35

CNAS a publicat condiţiile în care persoanele asigurate beneficiază de servicii de depistare, confirmare şi monitorizare a bolilor grave

Persoanele asigurate pot beneficia gratuit de servicii de prevenţie, de depistare, confirmare şi monitorizare a bolilor grave decontate de sistemul...

CNAS a publicat condiţiile în care persoanele asigurate beneficiază de servicii de depistare, confirmare şi monitorizare a bolilor grave